“Otobüs Nerede” Yazılım Projesiyle 3. Oldular

Karamanlı öğrenciler yazılım projesi ile bölge üçüncüsü oldular.

“Otobüs Nerede” Yazılım Projesiyle 3. Oldular

Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ali Karabay ve İbrahim Çalışkan; Danışman öğretmenleri Hakan Atçeken ile birlikte katıldıkları TÜBİTAK tarafından düzenlenen 51. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında ilk elemeleri geçerek Konya bölge sergisinde 100 proje 12 farklı alanda hazırlanmış bölge projeleri ile yarıştılar.

Yazılım alanında yarışan TÜMTAL öğrencileri Karaman’a bölge üçüncülüğü ödülünü alarak döndüler. "OTOBÜS NEREDE" isimli yazılım projesi ile katıldıkları yarışmada kodlamasından tasarımına tüm unsurlarını kendileri tasarladıkları bir araç takip sistemini sundular. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışmaları Sergileri 09-11 Mart 2020 tarihleri arasında Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim fakültesinde gerçekleşti. 12 Mart 2020 tarihinde yapılan ödül töreninde kazanan öğrenciler açıklandı. Bu yıl Karaman'dan tek katılan okul olması nedeniyle öğrenciler aynı zamanda ilimizi de temsil ettiler ve üçüncülük ödülünü Karaman’a getirdiler.
Okul Müdürü Bülent Karademir; “Mesleki Projeler, robot yarışmaları ve Erasmus+ Uluslararası projeler ile birçok alandan öncü olan okulumuz TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında da ilimizi temsil ederek başlangıç için güzel bir derece elde etti. Bu yarışmaya Konya bölgesinden katılan okullar arasında derece alan tek meslek lisesi olmayı da başardık. Türkiye genelinden yaklaşık 20 bin proje başvurmuş ve elemeyi geçen 100 bölge projesi arasında yerimizi aldık. İlerleyen yıllarda daha çok projeyle başvurup bölge birincisi olacak ve Türkiye seçmelerine katılmayı hedefliyoruz. Öğrencilerimiz ve danışman öğretmenimizi tebrik ediyorum. İlimize ve okulumuza hayırlı olsun” diyerek açıklama yaptı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284