Otomasyon Devi Whıte Rose, Mucitlere Kucak Açıyor

Türkiye’de otomasyon sektörünün dev firmalarından biri olan White Rose, gelişen teknolojide Ar-Ge yatırımları ile dünyanın da tercih edilen öncü firmalarından biri olmayı başardı.

Otomasyon Devi Whıte Rose, Mucitlere Kucak Açıyor

Virüse dayanıklı steril dolaptan, insansız ödeme noktalarına, motosiklet takımlarının sinyal aksamına kadar ilginç yazılımlar da tasarlayarak ürün grupları oluşturan Türkiye’nin ve dünyanın otomasyon devi White Rose firması dünyanın dört bir yanında güvenlik sistemlerini sağlıyor.

Merkezi Karaman Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren fabrikası ile White Rose firması bugün, 81 ilde toplam 260 bayisi ile beraberinde 63 ülkeye ihracat yaparak otomasyon sektöründe emin adımlarla ilerliyor.

İstanbul'da 15, Konya'da 10, Suudi Arabistan'da 8, Birleşik Arap Emirliklerinde 2 ve fabrika bünyesinde de 80 olmak üzere toplamda 120 civarında nitelikli personeli ile Dünya standartlarında üretim yaparak 42 ürünü fabrikasında üreterek dünyada tek firma olma özelliğini de kazanan White Rose, yeni üretim modelleri ile de sektörde dikkatleri üzerine çekiyor.

Son yıllarda yaptığı ihracat atağı ile Türk sanayisinin önde gelen firmalarından biri olan White Rose her geçen gün gelişen teknolojisi ve sınırsız hizmet anlayışı ile yakın zamanda sektöründe dünya lideri olmayı amaç edindi.

Hizmet sunduğu güvenlik sistemleri ile ürün kalitesini müşterilerin memnuniyetini sağlamakla birlikte şirketin başarısını ve ürünlerin kalitesini etkileyen tüm süreçlerde sürekli olarak kendini yenileyen White Rose firmasında başarının başlıca mimarı Musa Akgül, Türk firması olan White Rose ’un ürettiği ürünleri dünyanın dört bir yanına ulaştırmanın haklı gururunu yaşıyor.

HEM PATRON HEM MUCİT

Sektörün dışına çıkıp her sektöre uygun yeni ürünler yaparak Ar-Ge’si başta olmak üzere mühendisleri ile sürekli yeni ürün modelleri geliştiren Firma Sahibi Musa Akgül, patronluğun yanı

Güvenlik sistemleri başta olmak üzere otomasyon sektöründe dünden bugüne olan süreci anlatan White Rose firması sahibi Musa Akgül: "1967 yılında Karaman’da doğdum. İlk mesleğimizi Karaman’da Semerciler sokağında öğrendik. 12 yaşında İstanbul'a gittim. 2005 yılında Karaman'a geldim. İstanbul'da 25 yıllık firmayız. Halen orada yerimiz var kapatmadık. Dubai'de Serbest Bölgede yerimiz var. Suudi Arabistan Cidde'de Organize Sanayi Bölgesinde yerimiz var. Şimdi de Katar ile Sırbistan'da bir yer açmayı planlıyoruz. İş kolunda da yüzde 70 ihracat yapıyoruz. Yurt dışı fuarlara çıkıyoruz. Firma olarak bilinirliliğimiz içerde olduğu kadar bugün yurt dışında da iyi konumda. Biz White Rose firması olarak sektörde tüm ürünlerin üretimini yapan Dünya'da tek firma konumundayız. İç piyasada da güçlüyüz. 260'a yakın bayimiz var. Her bölgede yetkili bayiliklerimiz var. Onlar üzerinden satış yapıyoruz. Biz kendimizi sürekli yeniliyoruz. Yenilememiz de lazım. O yüzden şimdi yeni bir ürün daha sunuyoruz piyasaya. Örneğin Honda Goldwing motosikletlerin iniş takımlarını yapıyoruz. Bu üründe 30 km hıza geldiğiniz zaman o anda bir ışık yanıyor ve sinyal motorun ayaklarını indirebilirsin uyarısını veriyor. Ve kalkışta da 15 km hıza ulaşınca kendisi otomatik olarak ayak takımlarını topluyor. Yani dengeleyebiliyorsunuz motoru. Bu ürünümüz için de talepler şimdiden arttı.

Ayrıca yeni icat ettiğimiz ve patentini aldığımız pratik ürünlerimiz de mevcut. Kısacası sektörün dışına çıkıp her sektöre uygun yeni ürünler yapıyoruz. Tabi ana temel faaliyetimiz otomatik kapı sistemleri. Bunlarda da belgeli çalışıyoruz, Almanya, Amerika ve İngiltere gibi ülkelerde de test çalışmaları yapıyoruz. Uluslararası alanda 3 farklı Ülkeden 5 adet Çarpışma Testimiz var.

Sonrasında kendi bünyemizde Ar-Ge çalışmalarımız devam ediyor. Örneğin soğuk hava depolarında kapıları otomatik hale getirdik. Mühendislerimizle ciddi bir Ar-ge çalışmalarımız var.

HER ŞEY BİR OYUNCAKLA BAŞLADI

İstanbul'da çalıştığımız dönemlerde Karaman'dan bir arkadaş geldi. Bu arkadaş oyuncak alıp buradan uzaktan kumandalı oyuncukları orada satacaktı. Oyuncak arabanın motorundan tavanlarda açılır kapı modeli yaptım. Sonra gittim sanayiye döküm yapmamız lazım diyerek motor düzeneği için araştırma yaptım. Sonra Bursa'ya gittim araştırma yaptım ve motor işlerine başlamamız böyle başladı. İlk bariyer çalışmamızı Gülhane parkına yaptık. Yani bu şekilde yayılımız böyle oldu. Bizimkisi de Allah vergisi bir şey işte. Her işimi araştırırım. Her an aklıma bir fikir gelir ve heyecanla üzerinde çalışmalar yapar kafa yorarım.

WHITE ROSE LOGO HİKAYESİ

Yıllar önce bir arkadaş gelmişti. Ben bize bir marka isim lazım dedim. O da “abi senin soyadını firma ismi yapalım.” dedi. Akgül soy isminden yola çıkarak “Beyaz Gül” ismini İngilizceye çevirerek White Rose yaptık. Önceleri kulağıma tuhaf gelmişti bu isim. O şekilde 2005 yılında firma ismi buradan ileri geldi. Tabi şimdi bilinirliliğimiz de çok iyi. Markamız bugün WIPO Madrid protokolü çerçevesinde 13 Ülkede marka tescili tamamlanmıştır.

ULUSLARARASI PROJELERİMİZ

Uluslararası alanda bugüne kadar gerçekleştirmiş olduğumuz 10 büyük proje bulunmaktadır. Proje isimleri başlıca şöyledir; ROP projesi, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projesi, Saudia Cargo Projesi, KAP2C Projesi, IPSO Projesi, KAP4 Projesi, İstanbul Havalimanı Projesi, Kral Halit Uluslararası Havalimanı Projesi, SAR Tren İstasyonları Projesi ve Cidde Deniz Limanı Projeleridir. Bu projeler %80 oranında Yurtdışında gerçekleştirilen projelerdir. Bu projelerde Firmamızın tercih edilmesinin yegane sebebi kalitesi ve tecrübesidir.

İNSAN ÖLDÜKTEN SONRA DA ANILMAK İSTER

White Rose olarak günümüzde sorun haline gelen nitelikli iş gücüne katkı amacıyla bizler meslek okullarında bazı öğrencilerimizi atölyelerimizde eğitiyoruz. Burada cns, forklift, elektrik ve elektronik üzerine iş öğreniyor ve liseden mezun olunca vasıflı eleman gibi iş bulabiliyorlar. Biz bunu Karaman’da başlatıp devletle protokol yaparak çalışmalarda bulunuyoruz. Eğitim, sosyal ve yardım faaliyetlerimizi de yapıyoruz. İnsan öldükten sonra da anılmak ister. Gayemiz de bu. Çünkü para kazanılabilir bir şekilde. Oğluma da nasihatlarım oluyor. Diyorum "oğlum insanlara hizmet ediyorum diye düşünüyorsan sen de 24 saat ibadet ediyorsundur. Çünkü işte bir ibadet derler. Para kazanmak için zaten bir iş yapıyorsundur. Bu konuya böyle bak derim.”  Bizim bakış açımız bu. Sosyal boyutlara da eğiliyoruz.

HEDEF HALKA AR-GE SALONU AÇMAK

Otomasyon devi White Rose, Karaman’da örnek olacak bir projeye daha hazırlanıyor. White Rose firması sahibi Musa Akgül, halka yönelik bir Ar-Ge salonu kazandırarak her yaştan insanların kendi yeteneklerini bulabileceği bir fırsatı hizmet olarak sunmayı amaçlıyor.

Musa Akgül:“Biz sürekli büyüyen bir firmayız aslında. Ama büyüyünce de haliyle dert de çoğalıyor. Mesela 1000 adet ürün üretiyorsun, 800 satıyorsan bir alan açman lazım. Her açtığın alanda aslında sana bir yük.

Ama benim en büyük hayallerimden biri de Allah'ın izniyle 1,2 sene içerisinde emekli edeceğim kendimi. Şimdi bunu yapınca da artık ben bir halka Ar-Ge salonu açmak istiyorum. Örneğin çocuk bir roket yapacak karbon kağıt alamıyor, bir trafo yapacak tel almak için 15 tl’si yok mesela. Böyle Karaman'da halka açık bir Ar-Ge olsun istiyorum. Çocuklar gelişsin yeteneklerini keşfetsin istiyorum. Çünkü beyin düşünerek gelişen bir şey. İnsan yaşlandıkça çocuklaşıyor. Onun için çocuklarımızın beynini de çalıştırmak gerekiyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284