San-Tez Basvurulari Için Son Gün 30 Agustos

Üniversite ve sanayi kuruluslarinin isbirligini saglayan San-Tez basvurulari için son günün 30 Agustos Cuma oldugu açiklandi.

San-Tez Basvurulari Için Son Gün 30 Agustos

Konuyla ilgili olarak Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Vehbi Konarili yaptigi açiklamada, “Kamu Üniversite Sanayi isbirligini kurumsallastirilmasi ve üniversitelerimizde yapilan bilimsel çalismalarin ticarilestirilip ülkemize katma deger yaratacak , uluslar arasi pazarlardaki rekabet gücünün arttirilmasina katki saglayacak yeni ürün veya üretim yöntemi gelistirilmesi, mevcut üründe veya üretim yönetiminde yenilik yapilmasi amaciyla sanayinin ihtiyaçlari dogrultusunda, belirlenecek yüksek lisans veya doktora tez çalismalarinin desteklenmesini amaçlayan San-Tez Programi Kamu Üniversite Sanayi Isbirligi sürecine önemli katkilar saglamaktadir. Özellikle cari açiga sebep olan ithal edilen ara mallarini ülkemizde üreten yada üretmeyi planlayan Karaman’li Sanayicilerimizin, Üniversitemizin bilgi birikiminden yararlanarak yüksek katma degerli ürün ve üretim yöntemleri gelistirmesine yönelik, Üniversite-Sanayi Isbirligi Ile Yürütülecek Ar-Ge ve Yenilik Projelerinin Desteklenmesini amaçlayan San-Tez Programindan faydalanmalari, Ilimize ve ülkemize çok yönlü fayda saglayacaktir. Sanayicilerimizin ve Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi yetkililerinin konuya gerekli ilgiyi göstermelerini bekliyor, Karaman Bilim, Sanayi ve Teknoloji Il Müdürlügü olarak her türlü destege hazir oldugumuzun bilinmesini istiyoruz.

San-Tez Programi ile;
* Üniversite-Sanayi-Kamu Isbirliginin Kurumsallastirilmasi,
* Sanayimizin Rekabet Gücünün Yükseltilmesi,
* Akademik Bilginin Ticarilesmesi,
* Sanayiye yönelik Ar-Ge Personeli Sayisinin Artirilmasi,
 
* Yeni ve Yenilikçi Sirketlerin Yaratilmasi hedeflenmektedir.
Yilda iki defa Proje Basvurusu Alinmaktadir.
Projelerinin Giderlerinin;
* % 75’i Bakanlikça hibe olarak,
* % 25’i Proje Ortagi firma tarafindan nakdi olarak karsilanmakta,
* Üniversite ise Laboratuar, satin alma, vb. destegi saglanmaktadir. * Proje Basvuru Formlari //sagm.sanayi.gov.tr/ adresinde mevcuttur.
* 2013 Yili 2. Dönem San-Tez Basvurulari 09 Temmuz 2013 tarihinde baslayacak ve 30 Agustos 2013 Cuma günü saat 17:30’a kadar Ar-Ge web portali //biltek.sanayi.gov.tr/ üzerinden proje yürütücüsü akademisyen tarafindan online olarak yapilacaktir.
* Proje basvurulari, Bakanlikça ön degerlendirilmeye tabii tutulur.
* Proje Süresi En Fazla 36 Ay Olup, 6 Ay Ek Süre Verilebilmektedir.
* Proje Bütçeleri Için Herhangi Bir Üst Sinir Bulunmamakla Beraber, Projelerin Saglayacagi Katma Deger Dikkate Alinarak Desteklenecek Projelere Karar Verilmektedir.
BASVURU SÜRECI
1. Online Basvuru yapabilmek için e-devlet sifrenizin olmasi gerekmektedir. e-devlet sifresi T.C. kimlik numaranizin bulundugu kimlik kartinizla herhangi bir PTT subesinden temin edilebilir. 2. Ar-Ge web portali //biltek.sanayi.gov.tr adresi üzerinden ONLINE ISLEMLER’ e girerek basvuru gerçeklestirilecektir. Sistem içerisinde yardim ekranlari bulunmaktadir.
3. Online basvurunun geçerli olabilmesi için; islak imzali basvuru dilekçesi ve sistemden alinacak “proje özet sayfasi” 6 Eylül 2013 Cuma günü mesai bitimi saat 17:30’a kadar Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlügü’ne elden veya posta yolu ile teslim edilecektir” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284