Sms`te Tarihi Rekor Kirdik!

Üçüncü çeyrek verileri yayimlandi

Sms`te Tarihi Rekor Kirdik!

Cep telefonunu elinden düsürmeyen Türkiye, SMS'te (kisa mesaj hizmeti) tarihi rekor kirdi. 2012'nin Temmuz-Agustos-Eylül dönemini kapsayan 3. çeyrekte, Türkiye'de gönderilen toplam SMS sayisi bir önceki çeyrege göre yüzde 10.5 artisla 46.1 milyar adete ulasti. Bu rakamla tarihinin en yüksek SMS trafigini geçtigimiz çeyrekte yasayan Türkiye'de, günde ortalama 513 milyon, saatte ise 21 milyon SMS atildi.
SANIYEDE 6 BIN KISA MESAJ ATILIYOR
Internet üzerinden ücretsiz mesajlasma uygulamalarinin yayginlasmasiyla birlikte bu yil Ispanya basta olmak üzere gelismis ülkelerde ortalama yüzde 10 ile yüzde 20 düsen SMS trafiginin tersine Türkiye'de, GSM operatörlerinin kampanyalarini yanisira, Agustos ayindaki Bayram trafigi, cep telefonu kullanicilarina saniyede yaklasik 6 bin (5937) SMS attirdi.
WHATSAPP'I BILEN YOK!
Bilgi Teknolojileri ve Iletisim Kurumu'nun (BTK) 2012 Yili 3. Çeyrek Pazar verilerine göre 3G abone sayisi 40.2 milyona erisirken, cepten internete girenlerin sayisi 3. çeyrek sonu itibariyle son bir yilda yüzde 140 artisla 9.7 miyona dayandi. Yilbasina göre mobil abone sayisi 65.3 milyondan 67.1 milyona çikarken, sabit telefon abone sayisi 15.2 milyondan 14 milyona, ADSL internet abone sayisi da 6.7 milyondan 6.6 milyona geriledi. Mobil internet kullanici sayisindaki artisla birlikte SMS'te de rekor kirilmasi, WhatsApp, Viber, iMessage gibi akilli telefonlardaki internet üzerinden ücretsiz mesajlasma hizmetlerinin Türkiye'de sanildigi kadar yaygin kullanilmadigini da ortaya koymus oldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284