Ulastirma Bakani Elvan’dan Twitter Açiklamasi

Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, “Twitter’e erisimin engellenmesi mahkemelerce alinmis bir karardir. Siyasi bir karar degildir” dedi.

Ulastirma Bakani Elvan’dan Twitter Açiklamasi

Bakan Elvan, partisi tarafindan düzenlenen mitinge katilmak üzere geldigi Karaman’in Ayranci ilçesinde gazetecilere Twitter’e erisimin durdurulmasi ile ilgili açiklamalarda bulundu. Bakan Elvan, Twitter’de yer alan bazi yasa disi içerikler için Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerince erisimi engelleme kararlari verildigini hatirlatarak, “Bu kararlar Telekomünikasyon Iletisim Baskanligi’na (TIB) ulasmis ve TIB tarafindan içerigin çikarilmasi Twitter’den istenmistir. Ancak Twitter bu kararlara duyarsiz kalmis ve mahkeme kararlarini tanimamistir. Yurt disi merkezli söz konusu internet sitesi Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinin vermis oldugu kararlari yok saymistir. Bu nedenle TIB tarafindan Twitter’e erisimin engellenmesi tedbiri uygulanmistir. TIB hukuk devleti ilkesi çerçevesinde mahkeme kararlarini uygulamakla yükümlüdür. Uygulamadigi takdirde suçlu konuma düser. Mahkeme kararlarina bir örnek olarak bir kadin vatandasimiz adina sahte bir Twitter hesabi açilmistir. Bu kadin vatandasimiz adina sahte olarak açilan Twitter hesabina ise pornografik bazi resimler konmustur. Resimlerin üzerine ise o vatandasimizin ismi konulmus ve resimlerin o kadina ait oldugu izlenimi verilmeye çalisilmistir. Bu vatandasimiz mahkemeye basvurmus, mahkeme Twitter’in ilgili hesabinin erisiminin engellenmesi kararini vermistir. Bu karari TIB’e mahkeme bildirmistir. TIB ise bu mahkeme kararini Twitter’e bildirmis, erisimin engellenmesini istemistir. Ancak erisim engellenmesi söz konusu olmamistir. Twitter bu alanda duyarsiz kalmistir. Bu örneklerden sadece bir tanesi, digerlerinden bahsetmek istemiyorum. Gerçek hayatta suç olan sanal hayatta da suçtur. Sosyal medya mecralari sosyallesmek için kurulmustur, insanlara hakaret için degildir. Bugün Türkiye’de binlerce insanin özel yasami ihlal edilmekte ve insanlar hakarete ugramaktadir” dedi.
“ERISIMIN ENGELLENMESI SIYASI BIR KARAR DEGILDIR”
Hukuk sistemini tanimayan, hukuksuzlugu savunan bir sosyal medya politikasi olamayacagini ifade eden Elvan, “Bir devlet vatandaslarinin hukukunu korumak zorundadir. TIB mahkeme kararlarini uygulamakla yükümlü bir kurumdur ve yerine getirmezse suçlu konuma düser. Hükümet olarak internet kullanimini tesvik eden, yatirim yapan ve bunu yayginlastiran bir politika izliyoruz. Ancak internet özgürlügü insanlarin özel yasamina, kisilik haklarina müdahaleyi hakli kilmaz. Sosyal medyada her gün aile bütünlügüne, kutsal degerlere, mili duygulara hakaret edilmektedir. Bunun en güzel örnegini de biraz evvel verdim. Hukuk herkese lazimdir. Ve beraati zimmet asildir. Herkesin özel hayati saldiriya ugrayabilir. Bu yüzden herkes için bir hukuk sitemini isler hale getirmeliyiz. Erisimin engellenmesi mahkemelerce alinmis bir karardir. Siyasi bir karar degildir. Türkiye Cumhuriyeti devleti vatandaslarinin haklarini ve hukukunu korumak zorundadir. Türkiye interneti yasaklayan bir ülke degildir. Hakaret ve hukuksuzluga karsi hep birlikte durulmalidir. Twitter, Youtube ya da benzeri tüm sosyal medya siteleri Türkiye’de hukuka uymak zorundadir. Hukuka ve kanunlarimiza uydugu sürece herkes istedigi gibi yayin yapma özgürlügüne sahiptir. Yurt disi merkezli söz konusu internet sitesi Türk mahkemelerinin kararlarina uyarak hukuka aykiri içerikleri çikardigi takdirde tedbir amaçli uygulanan erisimin engellenmesine son verilecegi TIB tarafindan ifade edilmistir” seklinde konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284