Yaz Saati Için Karar Verildi

Saatler, 2013 yerine 2014 yili mart ayinda son kez ileri alinarak sabitlenecek.

Yaz Saati Için Karar Verildi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi'nin, insan psikolojisine olumsuz etkide bulundugu gerekçesiyle 2013 yilinda son vermeyi planladigi ileri-geri saat uygulamasi, teknik nedenlere bagli olarak 1 yil daha ertelendi.
Saatler, 2014 yilinin mart ayinda son kez ileri alinarak sabitlenecek.Enerji Bakanligi'nda, yeni saat uygulamasiyla ilgili olarak yasa tasarisi taslagi hazirligi sürüyor. 1925 yilinda çikarilan 'Günün Yirmi Dört Saate Taksimine Iliskin Yasa'da degisiklik öngörülen düzenleme, mevcut yasada bulunan "Grinviç'e göre otuzuncu derecede bulunan boylam dairesi bütün Türkiye Cumhuriyeti'nin saatleri için esas alinir" ifadesi "Grinviç'e göre kirk besinci derecede bulunan boylam dairesi bütün Türkiye Cumhuriyeti saatleri için esas alinir" yönünde degistirilecek. Böylece saat hesaplamasinda Izmit'in üzerinden geçen 30. boylam (GMT+2) yerine Igdir'dan geçen 45. (GMT+3) boylam esas alinacak. Böylece, 60 dakikalik saat farki olusacak.
YENI UYGULAMA 2014'TE
Enerji Bakanligi kaynaklari, yasayla ilgili hazirliklar nedeniyle saatlerin, 2013 yerine 2014 yili mart ayinda 'sabitlenecegini' söyledi. Bakanlik kaynaklari, bu ay sonunda 27 Ekim'i, 28 Ekim pazara baglayan gece, saatlerin bir saat geri alinacagini belirterek, "2013 yilinin mart ayinda saatler 1 saat ileri alinacak. Ayni yilin ekim ayinda geri alinacak" dedi. Kaynaklar, 2014 yilinin mart ayinda son kez saatlerin bir saat ileri alinarak sabitlenecegini söyledi.Türkiye'nin referans meridyeninin 45. boylama alinmasiyla birlikte bazi ülkelerle saat farki daha da açilacak. Türkiye'nin halen Dogu Avrupa ülkeleriyle saat farki bulunmuyor.
Kaynak: Haberler.Com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284