THK’NIN YAPACAĞI HAVACILIK YÜKSEK OKULU BAŞKA BİR BAHARA MI KALDI?

Karaman tarih ve kültür şehri İç Anadolu’yu Akde niz’e bağlayan önemli bir köprü, turizme açık pencere dir. Karamanoğulları’nı, Yunus Emre’yi, Piri Reisi, Mevlana’yı sinesinde barındıran 1961 yılından buyana Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma törenleri adı altında TÜRK DİL BAYRAMI kutlayarak Türkçe’ nin Başkenti olmayı kanıtlamıştır. Yüz akımız sanayici lerimizle, yurt genelinde kurulmuş 180 üniversite sıralamasında 43. sırada yer almış, aranan bir üniversite konumuna gelmiş üniversiteye sahip, ulaşımı karayolu ile otobüs ve YHT hızlandırılmış trenle Karaman, Ankara, Eskişehir, İstanbul gidiş dönüş seferleri ile yapılabilen sürekli kendisini yenileyen tarihi çok eskilere dayanan İç Anadolu’nun depreme dayanıklı yaşamaya değer bir kenttir.
Karaman halkı Cumhuriyet döneminde kurulan THK Kızılay, Çocuk Esirgeme Kurumu gibi kurumlara gönülden bağlıdır. Heryıl Kurban derisi bağışında çevre il ve ilçelerden kat, kat fazla bağışta bulunmuş, şehrimizin en işlek caddesinde paha biçilmez beş katlı bina sahibi olmasına katkı sağlamıştır.
THK Genel Başkanlığı yetkilileri yukarıda özetleyerek sunduğum bilgileri dikkate alarak kurmayı tasarladıkları Havacılık Yüksek Okulunu Karaman’a yapmayı düşünmüş olmalılarki zamanın Genel Başkanı ile bir heyet Karaman’a geldi. Zamanın Valisi Süleyman Kahraman’ın makamında THK Karaman Yöneticileri, Sivil Toplum Örgüt Başkanları, Yerel Basınında katılımları ile yapılan toplantıda bir kurumu temsilen bende bulunmuştum. Konuyu Genel Başkan ismini anımsamıyorum sanırım emekli general idi. Uzun uzun anlattı. Alkışlarla sözü edilen okulun Karaman’a yapılması kararlaştırıldı. Fotoğraflar çekildi. Okul yeri için öneriler getirildi ama okul yerinin tespiti zamana bırakıldı. İl Yönetim Kurulu sık sık toplantılar yapıyor okul yeri arayışı toplantıla rın önemli gündemi idi. THK İl Başkanı Kem Mahmut diye anılan Mahmut Büyükyağcı’ya en büyük destek özel işlerinin çokluğundan başını kaldıramayan ANI BİSKÜVİ sahiplerinden toplumsal çalışmalara gönül veren Karaman sevdalısı Nazım Boynukalın’dan gelmiştir. Na zım bey açısı çok geniş giriştiği işlerde başarı grafiği çıtası yüksek olan bir dostumuz. Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Vakfını kurmuş üniversitenin kurulmasında Bakanlık ve YÖK düzeyinde aktif çalışmalarda bulunmuş 2007 yılında kurulan üniversiteye beş katlı yirmi derslikli bina yaptırmayı başarmıştır. Belediye Meclisi üyeliği, Kızılay üyeliği, Mersin İhracatçılar Bİrliği Yönetim Kurulu üyeliğini de yoğun işleri arasında yürütmekte. HAVACILIK YÜKSEK OKULU’nun kurulacağı yer ilimiz Ayrancı ilçesi yolu üzerinde Yeşildere TOKİ Evleri İlkokulu uygun görülmüş ek olarak gelecek için geniş bir arsanın tapu devri yapılıp yasal işlemler tamamlandıktan sonra THK Genel Başkanlığı’nın onayı alınarak Bina nın okula uygun şekle getirilme işi Karamanlılara düşüyor. Bu görevi Nazım Boynukalın ile Kel Mahmut üstleniyor. Nazım bey yoğun işlerinin arasında hemen hemen hergün okula gidiyor topladıkları bağış ve Yönetim bütçesi ile okul modern çağa uygun şekilde donatılıyor. Özverili çalışanların beklentileri BİR BAŞKA BAHARAMI KAL MALI. Daha öncede HAVACILIK YÜKSEK OKULU AÇILMA SI ASKIYAMI ALINDI başlıklı yazı yazmıştım. Bazen müdür atandı ha beri ile seviniyoruz. Arkası gelmiyor. Konuyu Nazım beye sordum karamsar. Sanki küskün. Emeklerinin boşa gittiğine yanıyor gibi geldi bana. Bu tür konulara bende çok duyarlıyım. Kızılay Karaman Şubesi olarak bizde topluma yararlı başka bir konunun ucundan tutmaya çalışı yoruz. Her Karamanlının olduğu gibi benimde dileğim Sayın Bakanımız Lütfi Elvan’ın, Valimizin, Milletvekillerimizin, Belediye Başkanımızın konuyu ele alıp ilgililerle görüşüp gün ışığına çıkarılmasıdır. İkinci bir üniversite olacağı sözü havada kalmamalı. Onca emek ürünü görmezden gelinip kapısına kara kilit asılırsa günahımız olmaz mı? Bu güzelim, anlamlı düşünce BİR BAŞKA BAHARA KALMAMALI.

YORUM EKLE

banner284