AB Mentollü Sigaralari Yasakliyor

Avrupa Birligi Komisyonu, üye ülkelerde satilacak sigaralara standart getirmek amaciyla bir çalisma baslatti. Komisyon, `mentollü` ve `ince` sigaralara yasak getirmek istiyor.

AB Mentollü Sigaralari Yasakliyor

Alman Bild gazetesinin haberine göre, AB Komisyonu, üye ülkelerde sigaralara standart getirmek için yeni bir tasari hazirladi. Önümüzdeki hafta komisyonda görüsülecek tasariyla, AB ülkelerinde "mentollü" ve "ince" sigaralarin yasaklanmasi hedefleniyor.
Düzenlemeden sonra AB üyesi 27 ülkede "mentollü" ve "ince" sigaralarin satilmasi yasaklanacak.
Haberde, AB Komisyonu'nun "mentollü" ve "ince" sigaralari yasaklamak için bir tasari üzerinde uzun zamandir çalistigi ancak bunun sigara sirketleri lobileri tarafindan su ana kadar engellendigi iddia edildi.
AB Komisyonu saglik komiseri John Dalli, "rüsvet aldigi" iddialariyla suçlanmisti. Dalli'nin yakin çalisma arkadasinin Isveç merkezli mentollü sigara üreticisi Snus'tan 60 milyon Euro rüsvet talep ettigi ileri sürülmüstü.
John Dalli'nin AB Komisyonu saglik komiserligi görevinden ayrilmasi ve Tonio Borg'un bu göreve getirilmesi sonrasinda, AB sigara üretimine standart getirmek için yeniden harekete geçti.
AB Komisyonu'nun yeni düzenlemesine göre, "sigara öldürür" gibi uyari yazilari ve fotograflar, sigara kutulari üzerinde yüzde 75'lik bir alani kapsayacak.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284