Anadolu Medyasindan Basbakan Davutoglu’na Acil Çagri…

Uydu fiyatlarinin dolara bagli olarak artmasi nedeniyle artan fahis fiyatlari karsilayamayacak olan yerel medyayi zor duruma sokacak.

Anadolu Medyasindan Basbakan Davutoglu’na Acil Çagri…

Bu konuyla ilgili olarak Anadolu Yayincilari Dernegi Baskani Sinan Burhan, Basbakan Ahmet Davutoglu, Basbakan Yardimcisi Numan Kurtulmus ve Ulastirma Bakani Binali Yildirim’a çagrida bulundu.
Burhan, “Milli ve yerli degerlerin bekçisi durumunda bulunan ve her daim milli iradenin yaninda pozisyon alan Anadolu Medyasi, uydu fiyatlarinin artmasi nedeniyle kapanma noktasina gelmistir. Çogulculugun akcigeri olan ve farkliliklara ekranlarini açan yerel medyanin korunmasi gerekmektedir. Tekellesmeye, kartellesmeye karsi alternatif olan yerel medyanin yasatilmasi elzemdir. Dünden bugüne milletin degerlerinin yaninda saf tutan yerel medyanin korunmasi kamusal bir görevdir. Farkli kültürler, farkli ideolojiler ve farkli siyasi partiler kendilerini rahatlikla bu ekranlarda ifade etmektedirler. O nedenle yerel televizyonlara, Anadolu Medyasina sahip çikilmalidir! Bu çerçevede Basbakanimiz Sayin Ahmet Davutoglu’na, Basbakan Yardimcimiz Numan Kurtulmus'a ve Ulastirma Bakanimiz Binali Yildirim'a çagrida bulunuyoruz. Uydu fiyatlari dolara bagli olarak artmistir. Ekonomideki durgunluk nedeniyle reklam pastasindaki daralmada dikkate alinirsa bu artan fahis fiyatlar yerel medyanin ekranlarinin kararmasina neden olacaktir. Bu fiyatlarin indirilmesi ve Türk Lirasi üzerinden sabitlenmesini bekliyoruz” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284