Araç Plakasına Yazılan Ceza İçin Rekor Sorgulama

İçişleri Bakanlığınca, e-Devletten sunulan hizmet sayısı son iki yılda 51'den 256'ya çıkarıldı. Bu hizmetlerin 147'si vatandaşa sunulan, 40'ı özel sektöre sunulan, 69'u kamu kurumlarına sunulan hizmetlerden oluşuyor.

Araç Plakasına Yazılan Ceza İçin Rekor Sorgulama

Bakanlıkça e-Devletten sunulan; “Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama” 75 milyon, “İkametgah ve Diğer Adres Belgesi Sorgulama” 37 milyon, “Nüfus Kayıt Örneği Belgesi Sorgulama” hizmeti ise 32 milyon defa kullanıldı. Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama hizmeti sayesinde yaklaşık 740 bin vatandaş ilk defa e-Devlet kullanıcısı oldu.
Evli Kadın Soyadı Değişikliğini E-Devletten Yapabilecek
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne ait “Evli Kadının Kocasının Soyadı ile Birlikte Önceki Soyadını Kullanması veya Sadece Eşinin Soyadını Kullanmasına İlişkin Nüfus Kayıt Değişiklik Başvurularının Alınması” ve “Boşandığı Eşinin Soyadını Kullanmasına İzin Verilen Kadının, Evlenmeden Önceki Soyadıyla Eşinin Soyadını Birlikte Kullanması veya Sadece Evlenmeden Önceki Soyadını Kullanmasına İlişkin Başvurunun Alınması” hizmetleri ile evli veya boşanmış kadınların kullandıkları veya kullanacakları soyadlarına ilişkin başvuruları e-başvuru sistemi kapsamında e-Devletten alınabiliyor.
Ayrıca, Jandarma Genel Komutanlığına ait silah taşıma veya bulundurma ruhsatı işlemleri ile Yivsiz Av Tüfeği konusunda Satıcılık (Bayilik) Belgesi Verilmesi, Fabrika veya İmalathanelere Faaliyet/Kuruluş İzni Verilmesi, Satın Alma Belgesi Düzenlenmesi gibi hizmetler e-Devlet üzerinden vatandaşımızın kullanımına açıldı.
30 Haziran'da Vatandaş Başvurulu Tüm Hizmetler E-Devletten Sunulacak
Bakanlık merkez birimleri ile Valilik ve Kaymakamlıklar tarafından sunulan hizmetlerin arasında bulunduğu 76, Nüfus ve Vatandaşlık İşlemleri Genel Müdürlüğünün 25, Emniyet Genel Müdürlüğümüzün 51, Jandarma Genel Komutanlığının 32, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığının 3, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının 7 olmak üzere İçişleri Bakanlığı merkez birimleri, bağlı kuruluşları ve taşra teşkilatı tarafından sunulan toplam 194 hizmetin e-başvuru sistemi kapsamında, 30 Haziran 2020 tarihine kadar e-Devlet üzerinden sunulmaya başlanması sağlanacak.İHA

 

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2020, 15:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284