Bakan Selçuk: “50 Bini Aştı”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, çalışma hayatında üretime değer katan nitelikli ve mesleki yeterlilik belgeli kadın işgücünün 50 bini aştığını bildirdi.

Bakan Selçuk: “50 Bini Aştı”

Üretimde verimlilik ve etkinliğin artmasının bilgi, beceri ve yetkinliklerini mesleki yeterlilik belgesi ile ispatlayan kadınlarımızın çalışma hayatından daha fazla yer almasıyla gerçekleşeceğine inandığını belirten Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Mesleki Yeterlilik Kurumumuz iş dünyası ile birlikte çalışma hayatının ihtiyaç duyduğu meslek standartlarını belirliyor. Bu standartlara uygun olarak uluslararası akreditasyon kuralları çerçevesinde yapılan kalite güvencesi sağlanmış bir ölçme ve değerlendirme sistemi ile iş gücümüzün mesleki bilgisinin yanı sıra mesleki beceri ve yetkinliklerini ölçerek uluslararası geçerliliği olan mesleki yeterlilik belgesinin düzenlenmesini sağlıyor” dedi. 
“MESLEKİ YETERLİLİK SAHİBİ KADIN ÇALIŞAN SAYIMIZ 52 BİN OLDU” 
“Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK), iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünü belgelendirmeye devam ederek bugüne kadar 50 binden fazla kadın çalışanımızın üretime katkı sağlamasında öncü oldu” diyen Bakan Selçuk, şunları kaydetti: 
“2023 hedeflerimiz doğrultusunda belirlediğimiz mesleki yeterlilik belgeli işgücü sayımız 1 milyon kişiyi aşmış durumda. 1 milyon mesleki yeterlilik belgeli işgücümüze 2019 yılında 471 bin 227 kişi daha katıldı. Bugüne kadar 969 bin 266 çalışan mesleki yeterlilik belgesine sahip oldu. Bu işgücünün şimdilik sadece 52 bini nitelikli ve belgeli kadınlarımızdan oluşuyor. Bakanlık olarak her zaman kadınlarımızın ve çalışanlarımızın yanındayız. Hedeflerimiz doğrultusunda nitelikli ve belgeli kadınlarımızın sayısı katlanarak artacak.” 
Bakan Selçuk, nitelikli ve belgeli kadın iş gücünün Turizm, Konaklama, Yiyecek-İçecek Hizmetleri, Toplumsal ve Kişisel Hizmetler, Ticaret, Tekstil, Hazır Giyim, Deri, İş ve Yönetim, Ulaştırma, Lojistik ve Haberleşme, Otomotiv, Kimya, Petrol, Lastik ve Plastik, Makine gibi sektörlerde yoğunlaştığını ifade ederek, “Kadın işgücümüzün istihdama katılacağı sektör sayısını arttırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalarımızı ilgili Bakanlıklarımız, meslek kuruluşlarımız, sendika ve STK'larımız işbirliğinde, önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğimiz projelerle hep birlikte yürüteceğiz” şeklinde konuştu. İHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284