Çocuk Teslimi İcra Dairelerinin Faaliyet Alanından Çıkacak mı?

Yargı Reformunun 5’inci paketi olarak adlandırılan ‘İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’ Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunuldu.

Çocuk Teslimi İcra Dairelerinin Faaliyet Alanından Çıkacak mı?

Teklifle velayet davalarında icra yoluyla yapılan çocuk tesliminin icra sistemi dışına çıkarılması öngörülürken teklifin yasalaşması durumunda çocuk teslimi işlemleri, Çocuk Koruma Kanunu kapsamına alınarak adliyelerde bulunan Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüklerince yürütülecek. Yargı Reformunun 5’inci paketini değerlendiren Adalet Bakanı Abdülhamit Gül bakanlıkça hazırlanan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunulan teklifin 1932 yılından beri uygulanan mevcut sistemi kaldıracak bir yargı paketi olduğunu söyledi. Bakan Gül “Çocuklarını görme konusunda anlaşmazlık yaşayan çiftlerin kendi çocuğunu görmesi için hem icraya başvurması hem para ödemesini zorunlu kılan yaklaşık 90 yıllık mevcut uygulamanın, yeni kanun teklifi ile kaldırılması planlanıyor. Yapılacak değişiklikle, teslim konusu olan çocukların örselenmemesi, ruhsal ve bedensel gelişim sürecinde anne veya baba duygusunun eş değerde gözetilmesi ve büyükler arasında yeni çatışmaların önlenmesi hedefleniyor” dedi.

Toplam 54 maddeden oluşan kanun teklifi ile çocuk teslimine veya çocukla kişisel ilişki kurulması görev yetkisinin, Adalet Bakanlığı Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Dairesi Başkanlığına bağlı olan Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüklerine verilmesi öngörülüyor.                         

Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284