Devlet Kuruluslarinda 14 Bin Çocuga Bakiliyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi, 694 kurulusunda 14 bin 122 çocuga bakildigini bildirdi.

Devlet Kuruluslarinda 14 Bin Çocuga Bakiliyor
Sahin, çocuklara bakim hizmetleri ile birlikte, korunma altina alinma sebeplerine bagli olarak psikolojik destek verildigini, rehberlik çalismalari yürütüldügünü belirtti.
CHP Istanbul Milletvekili Kadir Gökmen Ögüt'ün soru önergesini cevaplayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakani Fatma Sahin, Türkiye'de çocuk isçiligine iliskin verileri açikladi.
Çocuk isgücüne iliskin güncel istatistiki verilerin, Türkiye Istatistik Kurumu (TÜIK) tarafindan yapilan '2006 Çocuk Isgücü Arastirmasi'na dayandigini dile getiren Bakan Sahin, arastirmada, 6-17 yas grubunda toplam 28 bin 978 çocuk ile görüsüldügünü hatirlatti.
Bu yas grubunda bulunan 16 milyon 264 bin çocuktan yüzde 5,9'unun istihdam edildigini anlatan Sahin, TÜIK'in 2012 yilinda 'Çocuk Isgücü Arastirmasi' yapacagini kararlastirdigini, bunun resmi istatistik programina alindigini ifade etti. Çalismanin, Içisleri Bakanligi, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi, Milli Egitim Bakanligi, sosyal taraflar ve sivil toplum kuruluslarinin isbirligiyle yürütülecegini anlatan Sahin, bakanliklarina ait 694 kurulusta 14 bin 122 çocuga bakildigini vurguladi.
Bakan Sahin; toplumsal hayata katilimlari için ihtiyaçlari olan her türlü egitim ve saglik ihtiyacinin giderildigini, sosyal, kültürel, sportif aktivitelere katilimin desteklendigini anlatti. Bakan Sahin, çocuklarin durumlarinin degerlendirilerek, aile odakli bakim hizmetlerinden yararlandirilmalarinin saglandigini ifade etti. Çocuklarin, öncelikle öz ailesi veya yakinlari yaninda desteklendigini, ailesi yanina döndürülmeyeceklerin ise evlat edindirme ve koruyucu aile hizmetlerinden yararlanmalarina yönelik çalismalarin yapildigini dile getiren Sahin, uyusturucu ve keyif verici madde kullanimi konusunda bilgi vermedi.
CINSEL ISTISMAR IDDIASIYLA KOLLUK BIRIMLERINE 30 BIN BASVURU
Çocuklarin kaybolma sebepleri konusunda ise Bakan Sahin, "Içisleri Bakanligi'ndan alinan bilgiye göre, çocuklarin macera, eglence amaciyla ayrilma, gönül iliskisi, parçalanmis aile, kötü arkadas grubu, internet arkadasligi, aile içi siddet, egitim hayatinda basarisizlik, yazili ve görsel medyadan etkilenme, akil hastaligi gibi nedenlerle kayboldugu degerlendirilmektedir." dedi.
Çocuklara yönelik cinsel istismar vakalariyla ilgili soruya da Bakan Sahin, kayitlarin 2007 yilindan itibaren düzenli olarak tutuldugunu hatirlatti. 2007 yilindan 2012 Temmuz ayina kadarki dönemde çocuklarin cinsel istismari iddiasiyla kolluk birimlerine 29 bin 988 basvuru yapildigini söyleyen Sahin, açilan davalar konusunda da Adalet Bakanligi'ndan bilgi edinilebilecegini kaydetti.
Kaynak: Haber7

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284