Erkılınç “Basın İlan Kurumu Olarak Dijital Dönüşümü Yapacağız Ama Asla Yazılı Basını İhmal Etmeyeceğiz”

Konya’da “Yerel Basında İnternet Haberciliğinin Geliştirilmesi Eğitimi” projesine katılan ve eğitim alan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen bir törenle verildi.

Erkılınç “Basın İlan Kurumu Olarak Dijital Dönüşümü Yapacağız Ama Asla Yazılı Basını İhmal Etmeyeceğiz”

04 Mart 2021 Perşembe günü Konya’da gerçekleştirilen sertifika dağıtım törenine katılan Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Cavit Erkılınç kursiyerlere yönelik yaptığı konuşmasında dijital dönüşümün hayatın bir gereği olduğunu belirtti. Genel Müdür Yardımcısı Erkılınç, “Yazılı basın ile dijitale geçişi nasıl sağlarız, bunun yöntemlerini araştırıyoruz. Basın İlan Kurumu olarak dijital dönüşümü yapacağız ama asla yazılı basını ihmal etmeyeceğiz. Yazılı basın ‘Eyvah dijital geldi, bizim işimiz bitti” endişesine düşmesin. Medyanın kılcal damarlarını yerel basın oluşturur. Dijital ile yazılı basın arasında en önemli fark da yazılı basın, güvenli basındır. Dijital basın, anında girer, anında siler. Yazılı basın üzerinde düşünür, tashihleri vardır” dedi.

Yürütülen MEVKA projesi hakkında bilgiler veren Basın İlan Kurumu Konya Şube Müdürü Ümit Mert projenin amacının gazetelerin internet sitelerine daha fazla nasıl katkı verilebileceği düşüncesi olduğunu söyledi. MEVKA’nın projeye vermiş olduğu destekten ötürü teşekkür eden Konya Şube Müdürü Mert projede etik ve teknik sunumlar yaptıklarını belirtti. 

Sertifika programına Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Cavit Erkılınç, MEVKA Genel Sekreteri İhsan Bostancı, eğitmen ve kursiyerler katıldı.

Haber: İHA-Senem Yavuzaslan  

                                        

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2021, 18:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284