Evliligi Bin 600 Kisiye Ögrettiler

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi`nin evlilik öncesi egitim programina yurt genelinde bin 600 kisi katildi.

Evliligi Bin 600 Kisiye Ögrettiler

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi Müstesari Ahmet Zahterogullari, AA muhabirine yaptigi açiklamada, aileyi toplumun temel tasi olarak nitelendirerek, evliliklerin saglikli sekilde sürmesinin toplumun tümünü ilgilendirdigini belirtti.
Zahterogullari, "Türkiye'de yilda 500 bin evlilik yapiliyor, yine yilda 80-100 bin bosanma vakasi var. Arastirmalarda bosananlarin yüzde 85'inin yeniden evlendigini tespit ettik. Demek ki yalniz yasamak için bosanmiyorlar. Yüzde 12-14'ü ise bosandiklari esleriyle yeniden evleniyorlar. Bosanmalarin önemli kismi ilk 6 ay içinde gerçeklesiyor" diye konustu.
Bu verilerin evlilik öncesi egitime duyulan ihtiyaci ortaya koydugunu belirten Zahterogullari, evleneceklerin karsilasabilecekleri konularla ilgili bilgi aktarmak, çiftleri evlilige hazirlamak için evlilik öncesi egitim programi baslattiklarini ifade etti.
-2 bin egitici yetistirilecek-
Evlilikte neler yasanabileceginin bilinmesi ve karsilasilabilecek sorunlarin çözümü konusunda hazirlikli olmanin önemine deginen Zahterogullari, Belediyeler Birligi ile imzalanan protokol kapsaminda nikah islemleri için belediyeye basvuran çiftlerin egitime yönlendirildigini söyledi.
Pilot uygulamasi baslayan projeden olumlu geri bildirimler alindigini vurgulayan Zahterogullari,evlilik öncesi egitimler hakkinda su bilgileri verdi:
"Evlilik öncesi egitimler kapsaminda Belediyeler Birligi ile yaptigimiz protokolle de bazi belediyelerde egitimler verilmeye basladi. Birkaç ay içinde Türkiye genelinde hazir olan bütün belediyeler evlenmek için kendilerine basvuran çiftleri bu egitimlere davet edebilecekler. Egitimcilerin egitimleri tamamlanmis olacak. Gelistirilen egitim setlerini de dagitacagiz."
Türkiye genelinde bin 600 kisiye evlilik öncesi egitim verildigini bildiren Zahterogullari, 400 egiticinin egitiminin tamamlandigini yil sonuna kadar bu rakamin 2 bin kisiye kadar çikacagini kaydetti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284