Hükümlülerin Covid-19 İzin Süresi Sona Eriyor

Açık ceza infaz kurumlarında bulunanlar ile kapalı ceza infaz kurumunda bulunup da açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlüler ve denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak cezasının infazına karar verilen yükümlülerin izin süreli 30 Kasım 2021 tarihinde sona erecek.

Hükümlülerin Covid-19 İzin Süresi Sona Eriyor

Covid-19 salgını nedeniyle bilim kurulunun tavsiyeleri ile şartları taşıyan ve 14 Nisan 2020'den itibaren covid-19 iznine gönderilen hükümlü ve yükümlülerden aşı yaptırmayanları mümkün olanların en kısa sürede aşılarını yaptırmaları, aşıları eksik olanların da Sağlık Bakanlığının aşı şemasına uygun şekilde aşılarını tamamlamaları istenecek.

Hükümlülerden kuruma gelmeden önceki son 14 günü kapalı ve kalabalık ortamlardan uzak geçirmeleri istenilen duyuruda kuruma girişlerinden 48 saat önce PCR testlerini yaptırmaları, kuruma girişleri esnasında maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaları gerektiği hatırlatıldı. Ceza infaz kurumlarının toplu yaşanılan yerler olması nedeniyle hükümlüler HES kodlarını yazılı olarak yanlarında bulunduracak. Haber: Senem YAVUZASLAN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284