Kamuya 15 Bin Engelli Alinacak

`AK Parti 2023 Siyasi Vizyonu`` kitapçiginda kadinlarin is gücüne katiliminin yüzde 38`e çikarilmasi. Kamuya 15 bin engelli alinmasi da yer aldi.

Kamuya 15 Bin Engelli Alinacak
AK Parti, dünkü kongresinde programini da güncelledi. 2023 Vizyon Belgesi olarak anilan yeni programda, önümüzdeki 11 yillik sürece iliskin önemli hedefler yer aldi.
63 maddelik bir bildiri halinde duyurulan yeni programa göre, önümüzdeki süreçte yapilmasi öngörülen düzenlemelerden bazilari söyle:
"Parti kapatma tamamen kaldirilacak. Parti kurulmasindaki yasaklayici ve kisitlayici hükümler iptal edilecek. Partiye degil, kisilere ceza verilmesi saglanacak. Siyasete katilmanin önündeki bütün engeller kaldirilacak. Seçimlerle ilgili mevzuat topyekûn gözden geçirilecek. YSK yeniden yapilandirilacak. Baskanlik, yari baskanlik ve partili cumhurbaskani meseleleri tartisilmaya devam edilecek. Sartlar ne olursa olsun yeni bir anayasanin Türkiye'ye kazandirilmasi için çalisilacak. Dokunulmazlik meselesi evrensel kriterlere göre yeniden düzenlenecek. Yarginin hizlandirilmasi, adil yargilanma ve demokratiklesme baglaminda 4. yargi paketi gündeme gelecek. Nefret suçu ile ilgili düzenleme yapilacak. Hafif suçlarda mahpusluk istisnai hale getirilecek. Yargitay ve Danistay, içtihat mahkemelerine dönüstürülecek. Anadilde savunma sorun olmaktan çikarilacak. Ismi darbelerle anilan sahislarin isimleri kamu alanlarindan kaldirilacak. Yargi birligi saglanacak. Mevzuatta etnik ayrimcilik algisi yaratan bütün hükümler ayiklanacak. Jandarma, kolluk hizmeti sunan sivil bir yapiya dönüstürülecek. Issizlik yüzde 5'e düsürülecek. Kadinlarin isgücüne katiliminin yüzde 38'e çikarilmasi saglanacak. Kamuya 15 bin engelli alinacak. Kamu Hastane Birlikleri konulacak. Tüm genç nüfusun asgari lise mezunu olmasi hedeflenecek. Isteyen her lise mezununa üniversite imkâni saglanacak."
Kaynak: Haber7

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284