Sözlesmelere Fren Geliyor

Küçük puntoyla ve sayfalarca yazilan sözlesmelere fren geliyor. Yeni düzenlemeyle punto artacak, sözlesme kisalacak. KMH`de onay zorunlu olacak

Sözlesmelere Fren Geliyor

Bankalarin sözlesme oyunu son buluyor. Türkiye Bankalar Birligi ve Bankacilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), tüketiciden gelen sikâyetlerde basi çeken banka sözlesmelerine el atti. Küçük puntolarla ve sayfalarca yazilan sözlesme yerine 'net ve kisa' sözlesme yapilmasi zorunlu hale geliyor. Yapilacak degisikliklerinde tüketici haklari korunacak, sorunun hemen yargiya tasinmamasi için düzenleyici kurum araci olacak. Kuryelerle sözlesme gönderme dönemi kapanacak. Bankalar, sikâyeti olan müsteriyi bilgilendirmek için mutlaka dönüs yapacak.
BU YIL TAMAMLANACAK
Kuryeler araciligiyla gönderilen sözlesmeler kabul edilmeyecek. Ürün ve hizmet satisi için vatandaslari arayan bankalardan, sikâyetler konusunda da ayni duyarliligi göstererek tüketicilere dönmeleri istenecek. Hesap sahiplerinden ö zel talep alinmadan Kredili Mevduat Hesabi (KMH) da açilmayacak. Müsteriye satilan ürün ve hizmetlerin ücretleri bütün ayrintilari ile anlatilacak. Sözlesme degisikliklerinde tüketici haklari korunacak. Düzenleme bu yil tamamlanacak.
KURYEYI KABUL ETMEYIN
En çok sikâyet edilen konularin basinda kredi karti sözlesmeleri geliyor. BDDK uzmanlari, müsterilere sözlesmeyi okumadan imza atmamalari tavsiyesinde bulunurken, kurye ile gönderilenlerin kabul edilmemesini istiyor.
 Kaynak: Sabah

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284