“Yeni Türkiye” Hedefinde 96 Yıllık Tecrübe BYEGM

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) nin 96. kuruluş yıldönümünü kutlayan BYEGM Konya İl Müdürü Cemil Paslı, “BYEGM’ nin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşunda rol üstlenen ve tanıklık eden nadir kurumlardan biri olduğunu belirterek, BYEGM’nin bağımsızlık mücadelesinde üstlendiği misyonla, ordular gücüne eşit enformasyon faaliyetlerinde bulunduğunu kaydetti. Paslı, “Yeni Türkiye” hedefine doğru BYEGM’nin, 96 yıllık tecrübesiyle üzerine düşen görevi yerine getireceğini söyledi.

“Yeni Türkiye” Hedefinde 96 Yıllık Tecrübe BYEGM
Basının Enformasyonu Ordu Gücüne Eşit
Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Konya İl Müdürü Cemil Paslı, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) nin 96. kuruluş yıldönümü münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı. Paslı mesajında; Birinci Dünya Savaşı ve sonrasında yaşanan kurtuluş mücadelesinde, emperyalist güçlerin ahtapot misali birkaç koldan işgal ettiği Anadolu’ da, tüm yokluklara rağmen bağımsızlık mücadelesi verildiğini ifade etti. Paslı, milletin birlik ve beraberliği ile verilen mücadelenin yurt içinde ve yurt dışında daha iyi anlatılabilmesi bakımından, bizzat Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla 07 Haziran 1920’de, bugünkü adıyla Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü olan "Matbuat ve İstihbarat Müdüriyeti Umumiyesi" nin kurulduğunu söyledi. BYEGM’ nin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşunda rol üstlenen ve tanıklık eden nadir kurumlardan biri olduğunun altını çizen Paslı, bağımsızlık mücadelesinde BYEGM’nin üstlendiği misyonla, ordular gücüne eşit enformasyon faaliyetlerinde bulunduğunu da kaydetti.
Sanayi Toplumundan, Enformasyon Toplumuna Geçişte BYEGM Seyir Defteri
15. yüzyılda matbaanın icadı ile birlikte kitle iletişim alanında bir çığırın açıldığının altını çizen Paslı, sanayin devriminden buyana, iletişim teknolojilerindeki baş döndürücü gelişmeler ve son dönemde adından sıkça söz edilen yeni medyanın küresel ölçekte enformasyon toplumunun oluşumuna vesile olduğunu söyledi. Bugün artık bilgiye ulaşımın eskiye nazaran çok daha kolay olduğunu ifade eden Paslı, “Dünyanın birbirinden habersiz toplumlar olmaktan çıkıp küreselleşmesi, gelişen teknoloji ile birlikte bunun hızlanması ve herkesin birbirinden haberdar olur boyuta gelmesinin yanında, enformasyona sahip olanlar ve olmayanlar arasında ihtiyaç duyulan bilgiye ulaşılmasında ülkemizin seyir defteri olduk” dedi.
“Yeni Türkiye” Hedefinde 96 Yıllık Tecrübe BYEGM
Paslı, Tüm bu gelişmeler ışığında, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün yurt içi ve yurt dışı teşkilatlarıyla, başta devlet kurumları olmak üzere, kamuoyunun doğru ve zamanında bilgilendirilmesi yönünde çalışmalar yürüttüğünü ifade etti. BYEGM’nin, basın yayın kuruluşlarının faaliyetlerini kolaylaştırıcı önlemler aldığını da belirten Paslı, “Gazetecilik mesleğine gönül vermiş basın çalışanlarının mesleki kariyer ve sosyal gelişimlerine yönelik eğitim faaliyetleri yürütüldüğünü” söyledi. Paslı; “BYEGM’ nin 96 yıl önce üstlendiği kilit görevle nasıl ki yeni bir devletin doğuşuna şahit olmuşsa, geçmişten gelen tecrübeyle birlikte, bugünde aynı coşku ve heyecanla, “Yeni Türkiye” hedefine doğru BYEGM’nin üzerine düşün görevi layıkıyla yerine getireceği yönündeki inancının tam olduğunu” sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284