Yeni Nesil Masallar

Kıymetli Karaman’ın Sesi okurları ve sevgili çocuklar, bu yazımızda sizlere hiçbir yerde olmayan ve duymadığınız masallardan bahsedeceğiz: Yeni Nesil Masallar. ‘Masalın yenisi, eskisi mi olur canım’ demeyin! Oluyormuş meğer. Biz de bunu Habip Gostak’ın Yeni Nesil Masallar Mobil Uygulamasını görünce anladık ve kendisi ile bir röportaj yapmaya karar verdik.

Yeni Nesil Masallar

-Merhaba Habip Bey, öncelikle okurlarımıza ve bize kendinizi tanıtır mısınız? Habip Gostak kimdir?
 
-Merhabalar, Mutlu’yum. Yani Mersin, Mut ilçesinde doğdum. Sağlık Bakanlığı’nda paramedik olarak çalışıyorum. Medipol Üniversitesi’nde öğretim görevlisiyim. Acil sağlık alanında ulusal ve uluslararası eserlerim var. Masal severim.
 
-Yeni Nesil Masallar nasıl ortaya çıktı?
 

-Benim çocuklarım masal dinlemeden uyumuyorlar. Eminin sizde de durum aynıdır. Çocuklarıma masal okumak için kitaplar aldım, mobil uygulamalar indirdim. Ama nafile! Bunlar yeni nesil ve yeni nesil çocuklar bizim büyüdüğümüz masallar ile tatmin olmuyorlar.
 
-Peki, yeni nesil çocuklar masallarda ne istiyor?
 
-Günümüz çocukları masallarda insanüstü olaylardan çok, insanın sınırları zorlayarak başarabileceği olaylara inanıyorlar. Günümüze uygun ve geleceğe yönelik masalları seviyorlar. Bunun hayalini kuruyorlar ve buna göre masallar istiyorlar.
 
-Sağlık alanında birçok kitabınız olduğunu biliyoruz. Zaten siz sağlık alanında çalışan birisiniz. Birden masal alanına geçmek ve masal yazmak zor olmadı mı?
 
-Evet, daha önceden acil sağlık alanında birçok yazı yazdım ve romanlarım yayınlandı. Ancak çocuklar için yazmak oldukça farklı bir alandı. Bu alanda imdadıma biri 6, diğeri 8 yaşında olan iki evladım yetişti. Ben yazdım, onlara okudum. Onlar yorumladı. Nihayetinde yeni nesilin beklentilerine ve hayal gücüne yönelik bir sürü masal çıktı ortaya.
 
-Yeni Nesil Masallar neden kitap olarak değil de mobil uygulama olarak yayınlandı?
 
-Yazdığım masalları öncelikle kitap olarak çıkarmayı düşündüm ancak dedim ya bu çocuklar yeni nesil diye! Yeni nesil için bir iş yaptığıma göre; yeni nesil bir tarz ile bunu okuyuculara aktarmaya karar verdim. Ben yazdım, oğlum, kızım ve pedagog onayladı. Güzel insanlar seslendirdi ve Google Play yayınladı. Böylelikle Yeni Nesil Masallar Mobil Uygulaması hayata geçti.
 
-Çocuklar Mobil uygulamayı nasıl dinleyecekler?
 
-Akıllı telefon kullanıcılarından android işletim sistemine sahip tüm kullanıcılar bu uygulamayı telefonlarına indirip masalları çocuklarına dinletebilirler.
 
-Yeni Nesil Masallar’ın çocuklara katkısı nedir?
 
-Yeni Nesil Masallar, serüven dolu fantastik olaylardan oluşan, iyiliğin, çalışmanın ve başarının önemine vurgu yapan, çocuklarımızı içinde yaşadığı kültürel ortamda kendine güvenen bir birey olarak yetiştirme amacı taşıyan masallardan oluşmaktadır.
 
-Yeni Nesil Masallar uygulamasına dönüşler nasıl oldu? Çocuklar beğendi mi?
 
-Mobil uygulama yayınlandığı andan itibaren masal dinleme etkinlikleri düzenledik. Birçok ilkokul ve kreşlerde çocuklarla bir araya geldim. Onlara uygulama içerisinde yer alan masalları okudum ve geri dönüşler gerçekten harikaydı. Uygulamayı indirenlerin yorumları Google Play’de yer almaktadır. Orada da yüzlerce güzel yorum var. Ayrıca uygulama içerisinde ‘Masal Yaz’ diye bir bölüm var. Oraya çocuklar kendi masallarını yazıp bana gönderiyorlar.
 
-Habip Bey, sizin Kırık Tablet isimli bir filminiz var bu filmle ilgili de bilgi verebilir misiniz?
 
-Tabi, memnuniyetle. Küçük bir çocuğun tablet alma isteğini konu alan Kırık Tablet isimli kısa filmim 2016 yılında Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası tarafından Jüri Özel Ödülüne layık görüldü. Ayrıca kalıtımsal bir kanama bozukluğu olan bir çocuk hastamdan etkilenerek yazdığım ve yönetmenliğini yaptığım Onlar Akraba Değil isimli kısa filmimi de Karaman’da çekmiştim.
 
-Çocuklara karşı duyarlı bir insansınız. Bunu yazdığınız masallarla ve çektiğiniz kısa filmlerle ortaya koyuyorsunuz. Aynı zamanda sağlık alanında da başarılı olduğunuzu biliyoruz. Bununla ilgili bir ödülünüz var sanırım.
 

-Evet, acil sağlık alanında en prestijli ödül olan Altın Ambulans Onur Ödülü sahibiyim.
 
-Habip Bey bizimle röportaj yaptığınız için teşekkür ederiz. Son olarak, yazmış olduğunuz kitaplar, masallar, mobil uygulama ve filmlerinize okurlarımız nasıl ulaşabilir?
 

-Çalışmalarıma zaman ayırdığınız için ben de teşekkür ederim. Okurlar internet sitemi ziyaret ederek ulaşabilirler: www.habipgostak.com   Haber: Mustafa Özünal

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2020, 13:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284