Başkan Uysal: ‘Oda ve Birlik Seçimlerine Ne Yazık Ki Bazı Siyasi Partiler Müdahil Oldu’

Karaman Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Uysal, “KESOB seçimini esnaf ve sanatkârımız kazanacak” dedi.

Başkan Uysal: ‘Oda ve Birlik Seçimlerine Ne Yazık Ki Bazı Siyasi Partiler Müdahil Oldu’

Başkan Bayram Uysal, Ocak, Şubat ve Mart ayında yapılan ve üç ay süren oda seçimleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Uysal, “Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimize bağlı 16 Esnaf Odamızın genel kurul ve seçimleri 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince bu yılın Ocak, Şubat, Mart aylarında yapıldı. 13 Esnaf Odamızda mevcut başkanlar yeniden seçimi kazanmış, 2 odamızın mevcut başkanları aday olmadığı için yeni başkanlar seçilmiş, bir odamızda da mevcut başkan seçimi kaybetmiş ve karşısındaki aday seçimi kazanmıştır.

Esnaf Odaları seçimleri demokratik bir ortamda yapılmış olmasına rağmen bazı dernekler ve siyasi partiler oda seçimlerine müdahil olma gayreti içerisine girmişlerdir. Zira 16 esnaf odamızın yedişer kişiden oluşan seçilmiş yönetim kurulu üyeleri yani 112 kişi Mayıs ayında yapılacak olan Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin genel kurul delegesi olarak oy kullanacak, ayrıca Esnaf Odaları Birliğimizin mevcut 5 kişiden oluşan yönetim kurulu üyeleri ile 3 kişiden oluşan denetim kurulu üyeleri de doğal delege olarak çift oy kullanacak böylece 120 esnaf ve sanatkar temsilcimiz oylarını kullanarak Esnaf Odaları Birliğimizin yeni yönetim kurulu başkanını, 22 kişiden oluşacak yönetim kurulu asıl ve yedek üyelerini, denetim kurulu asıl ve yedek üyelerini, disiplin kurulu asıl ve yedek üyelerini seçecekler.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği siyaset üstü, Kamu yararına çalışan bir sivil toplum kuruluşudur. Kesinlikle siyasetle ilgilenmez. Esnaf Odalarımızın ve Esnaf Odaları Birliğimizin yönetimlerinde her siyasi düşünceden, farklı dünya görüşene sahip esnaflarımız görev yapmakta hiçbir zaman da siyasi düşüncelerini ön plana çıkarmazlar. Esnaf Odalarımızın ve Esnaf Odaları Birliğimizin amacı, üyelerinin menfaatlerini korumak, esnaf ve sanatkarımızın taleplerini ilgili mercilere iletmek ve çözüm yolları aramaktır.

Dört yılda bir yapılmakta olan oda ve birlik seçimlerine ne yazık ki bazı siyasi partiler müdahil olmaktadırlar. Esnaf odaları ve Esnaf Odaları Birliği bölücü terör örgütüyle ilgisi ve iltisakı bulunan partiler hariç, Cumhuriyetimizin temel ilkelerine bağlı, vatanın bölünmez bütünlüğünden yana, bayrak inmez, ezan dinmez diyen her siyasi partiye aynı mesafededir. Ülkemizin bölünmez bütünlüğünden yana olan siyasi partilere de esnaf ve sanatkarlarımızın sıkıntılarını görüşmek ve çözüm yolları aramak, esnaf ve sanatkarlarımıza katkıda bulunmaları için kapımız sonuna kadar açıktır. Nasıl ki bizler, yani esnaf odaları ve esnaf odaları birliği siyasi partilere aynı mesafede isek, onlardan da esnaf odaları birliğinin genel kurul ve seçimlerine müdahil olmamalarını, adaylara aynı mesafede olmalarını beklemek doğal hakkımızdır. Siyasi partilerin KESOB’un genel kurul ve seçimlerine karışmaları yanlıştır, bu yanlıştan bir an önce dönmelerini tavsiye ederiz. Unutulmasın ki, aleni destek verdikleri aday kaybettiği zaman kaybeden o adaydan ziyade ona destek veren siyasi parti olur. Kamuoyu bunu böyle algılayacaktır.

Esnaf ve Sanatkarlar Siciline kayıtlı 8.000 esnafımız bulunmaktadır. Bir hane halkının yaklaşık 5 kişiden oluştuğunu düşünürsek yaklaşık 40.000 seçmen eder. Yarın siyasi partiler esnaf ve sanatkarımızdan oy istemeye gelecekler, işte o zaman bizim seçimlerimize müdahil olanlar da asla unutulmaz. Herkes kendi işine baksın. Siyasetçilerin hedefi her seçmene ulaşmak, her seçmenin gönlünü kazanmak, oy oranını artırarak mahalli idarelerde ve ülke yönetiminde söz sahibi olmaktır. Karşındaki insanı kırmış, gönül yıkmışsan o kişiden asla oy alamazsın. Herkes hesabını iyi yapsın. 2023 yılında genel seçimler, 2024 yılında da mahalli idareler seçimleri var. Unutulmasın ki bugün Esnaf Odaları Birliğinin seçimlerine müdahil olanlara, o zaman da esnaf ve sanatkarlarımız müdahil olurlar, bu böyle biline…

Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları birliğinin seçimini hiçbir siyasi parti kazanamaz. Esnaf Odaları Birliği hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değildir. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin seçimini kazanan ESNAF VE SANATKARIMIZ olacaktır. Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği yönetim kurulu, denetim kurulu ve disiplin kurulu adına kamu oyuna saygıyla duyurulur.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandaş
Vatandaş - 2 yıl Önce

Bu esnaf odaları ve başkanlarının esnafa hiçbir faydası yok, boşuna maaş veriliyor, esnaf batıyor umurlarında değil, esnafın hepsi bunu biliyor, ama ne yapabilirim diye düşünüyor, sonuç kocaman bir sıfır, esnaf artık bitik bunlar para ve makam derdinde yazık oluyor bu vatana.

SIRADAKİ HABER

banner284