Depremden sonra kiralık ev fiyatlarında fahiş artış

Depremden sonra artan kira fiyatlarını vatandaşlarımızla konuştuk.

Depremden sonra kiralık ev fiyatlarında fahiş artış

TÜİK verilerine göre Mart ayı için % 71,83 oranında kira fiyatlarında artış meydana geldi. Ortalama bir evin kira maliyeti ne kadar? Kira artışları sonrası halkın tepkisi ne oldu? İşte detaylar…

Ülkemizde kira fiyatları artan enflasyon ile birlikte artmış durumda. 6 Şubat günü 11 ilimizde meydana gelen deprem sonrası bölgeden ayrılan depremzedeler artan kira fiyatları karşısında oldukça üzgün ve şaşkın.

Geçtiğimiz aylarda açıklanan asgari ücret zammından sonra mülk sahipleri kira fiyatlarında düzenlemeye gitti. Yapılan düzenleme sonrası kiracılar tepkili. Tepkilerin sebebi  ise fahiş fiyat artışları. Sözleşme yapılmasına rağmen anlaşılan fiyatlardan fazla kira istenmesi, evlerinden çıkmaları istenmesi kiracıların ortak problemi.

KGRT Karaman olarak yaptığımız röportajlarda kişisel fikirlerini dile getiren ev sahibi Yılmaz;

“Kiracılarım kiralarını ödemekte güçlük çekiyorlar, bu asgari ücret ile ev alışverişlerine bile zor para yetiştirirken kiraların bu düzeyde olması tabii ki olumsuz şartlardan bir tanesi.”

Kiracı olarak kaldığını belirten Emin Sayar ise şu ifadelerde bulundu:

“Evim kira ve 2500 lira ödüyorum. Öncesinde 1500 lira kira ödüyordum fakat ev sahibim zam yaparak 2500 lira yaptı. Karaman şartlarında ödediğimiz kira miktarları oldukça fazla. Bu konuda düzenleme yapılmasını bekliyoruz”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284