DR. RECEP ŞEKER; “ÜÇ AYLAR VE REGAİP KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN”

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep ŞEKER, Üç Aylar ve Regaip Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.

DR. RECEP ŞEKER; “ÜÇ AYLAR VE REGAİP KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN”


13 Şubat Cumartesi gününden itibaren üç aylara girileceğini hatırlatan Dr. Recep Şeker, 18 Şubat Perşembeyi cumaya bağlayan gecenin ise Ramazan Ayının müjdecisi, üç ayların ilk mübarek gecesi Regaip Kandilinin idrak edileceğini belirterek mesajında şu ifadeler yer verdi; “Aziz Milletimiz ile birlikte mübarek bir üç aylara ve Regaip kandiline ulaşmanın sevinç coşkusunu yaşıyoruz. Karamanlı hemşerilerimizin ve tüm vatandaşlarımızın üç aylar ve Regaip kandilini en kalbi duygularımla kutluyorum.

İdrak edeceğimiz üç aylar olarak bilinen mübarek Recep, Şaban ve Ramazan ayları içerisinde; Regaip, Miraç, Berat kandilleri ile Ramazan ayını ve bin aydan daha hayırlı mübarek Kadir gecesini ve Ramazan Bayramını barındırmaktadır.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in “Recep Allah’u Teâlâ’nın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan ümmetimin ayıdır “ buyurduğu bu mübarek gün ve geceler yeniden derin bir tefekkürün, esaslı bir murakabenin ve kapsamlı bir nefis muhasebesinin yapılması için çok önemli bir fırsattır.

Yüce Allah’ın (C.C) rahmetini, lütuf ve keremini kulları üzerine bol bol ihsan ettiği bu müstesna gün ve geceleri fırsat bilerek, dargınlıkları ve kırgınlıkları bir tarafa bırakıp elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, yüce dinimizin istediği sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine katkı sağlamalıyız.

Bu duygu ve düşünceler ile Karamanlı hemşerilerimizin tüm vatandaşlarımızın ve İslam Âleminin mübarek üç aylar ve Regaip Kandilini en içten dileklerimle kutlar, ülkemizin birlik ve beraberliğine, milletimizin huzur ve mutluluğuna vesile olmasını Yüce Allah (C.C)’tan niyaz ederim.” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284