Ermenek’te 156 Kentsel Dönüşüm Konutunun Kura Çekim Töreni Düzenlendi

Karaman Valisi Tuncay Akkoyun’un katılımıyla Ermenek ilçemizde Riskli Alan Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen 156 Kentsel Dönüşüm Konutunun Kura Çekim Töreni düzenlendi.

Ermenek’te 156 Kentsel Dönüşüm Konutunun Kura Çekim Töreni Düzenlendi

Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi Toplantı Salonunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Murat Yılmaz ve Karaman AK Parti Milletvekili Selman Oğuzhan Eser’in konuşmaları ile başlayan tören, Valimiz Tuncay Akkoyun’un konuşması ile devam etti.

“Bugün burada vatandaşlarımızın kura heyecanına ve sevincine hep birlikte ortak oluyoruz.” diyerek konuşmasına başlayan Vali Tuncay Akkoyun, projenin titizlikle yürütüldüğüne dikkat çekerek, rezerv yapı alanı belirlenirken her türlü teknik analizlerin yapıldığının imar planı, parselasyon planı, bölge mimarisine uygun mimari proje, statik proje gibi çalışmaların hassasiyetle yürütüldüğünün ve kentsel dönüşümün özenle tamamlandığının altını çizdi.

Konuşmasının devamında  “Ülkemizde meydana gelen geçmiş depremlerde ve son olarak asrın felaketi Kahramanmaraş depremlerinde bir kez daha şahit olduk ki; Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşa edilen her bir yapı, deprem imtihanından alnının akıyla çıktı." ifadelerini kullanan Vali Tuncay Akkoyun, ülkemizde yaşanan depremlerde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşa edilen binalarda herhangi bir can kaybının ve yıkımın olmadığına dikkat çekti.

Ayrıca TOKİ binalarının sadece sağlamlığı ile değil estetiği ve modern imkânlarıyla da ön plana çıktığına işaret eden Vali Tuncay Akkoyun, “Bugün devletimiz, vatandaşlarımızın sadece konut ihtiyacını karşılamıyor, yeni imkânları da insanlarımızın kullanımına sunuyor. Devletimiz, vatandaşlarımızın barınma ihtiyacını karşılamanın yanı sıra; parkıyla, bahçesiyle ve çeşitli sosyal donatılarıyla adeta çok yönlü yaşam alanları inşâ ediyor. Devletimiz, şehirlerimizi insan fıtratına uygun olarak yeşille bütünleşmiş bir şekilde yatay mimari ile imar ederek ve dönüştürerek güzel vatanımızı ihya ediyor.” ifadelerini kullandı.

Vali Tuncay Akkoyun konuşmasının devamında şunları kaydetti:

“Bizler, vatandaşlarımızı yaşam standartları yüksek huzurlu bir yuvaya kavuşturmanın ve her zaman olduğu gibi yüreklerinde bir sevinç olmanın gayreti içerisindeyiz. Bizim için en büyük kâr; vatandaşlarımızın, siz kıymetli hemşehrilerimizin yürekten gelen duasıdır, yüzlerinizdeki tebessümdür. Bizim için en büyük sevinç; hanelerinizde mutluluk içerisinde sağlıkla, huzurla ve konforla yaşamlarınızı sürdürmenizdir. Bizler için esas olan: eser ortaya koymak, ihya etmek ve iş üretmektir. Mevlâna Celaleddin-i Rûmî’nin ifade ettiği gibi: “Kâmil odur ki, koya dünyada bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser.” Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde eserlerimizle, yaptıklarımızla ve ürettiklerimizle güzel ülkemizi ve aziz şehrimizi sanayiden tarıma, kültürden sağlığa, ulaşımdan eğitime her alanda kalkındırmaya, geliştirmeye devam ediyoruz, bundan sonra da devam edeceğiz. “Türkiye Yüzyılı” bu fikirler, bu düşünceler üzerine yükselecektir. Buna yürekten inanıyoruz.”

Vali Tuncay Akkoyun’un konuşmalarının ardından Eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan konuşmalarını gerçekleştirdi ve akabinde Ermenek ilçemizde inşa edilen 156 konutun kura çekimi yapıldı.

Törende Sarıveliler Kaymakam Vekili Mehmet Bircan, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hiz. Gen. Müd. Daire Başkanı Osman Özbayrak, Ermenek Belediye Başkanı Mustafa Bozcu, Güneyyurt Belediye Başkanı Ahmet Arı ve Kazancı Belediye Başkanı Muhittin Tuncel ile Kurum Müdürleri de bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284