Esnaf Odalar Birliğinde Görev Değişimi, Selahaddin Pekoğlu Yeni Başkan Seçildi

Karaman Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin iki liste ile gidilen olağan genel kurulunda yeni başkan Selahaddin Pekoğlu oldu.

Esnaf Odalar Birliğinde Görev Değişimi, Selahaddin Pekoğlu Yeni Başkan Seçildi

Piri Reis Kültür Merkezi’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan genel kurulda divan heyetinin oluşturulmasının ardından, faaliyet ve çalışma raporları okundu. Daha sonra başkan adayları kürsüye gelerek konuşma yaptı. Ebediyete uğurlanan esnaf ve sanatkârları rahmetle anarak sözlerine başlayan Başkan Pekoğlu, ‘’Sanatkâr demek, toplumun sosyal yapısını halka aksettiren kişi demektir. Sanatkâr demek; halkın inancını, töresini ve kültürünü yaptığı eserlerle ortaya koyan kişi demektir. Sanatkâr demek; döneme uygun estetiği, kadim örf ve adetlerle tecrübesinde biriktirmiş kişi demektir. Velhasıl merhum birlik Başkanımız Ahmet Yenilmez’in de dediği gibi sanatkâr demek, gönlü de sofrası da herkese açık insan demektir’’ dedi.

Yapılan Birlik seçimi ile genel kurul takviminin tamamlandığını belirten Başkan Pekoğlu konuşmasının devamında şunları kaydetti;

‘’Esnaf ve sanatkârlarımızın teveccühleri ile göreve gelen tüm oda başkan ve yönetimlerini tekrardan kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum. Adı ‘Birlik’ olan bu kurumun her dönem, hepimiz için birliğe ve beraberliğe vesile olmasını arzuluyorum. Hepinizin bildiği üzere Ahî, kelime anlamı itibariyle bir mesleğe tabî olanlar anlamına geldiği gibi ‘Kardeşler’ anlamına da gelmektedir. Bu bağlamda; ahîliğin şanına yakışır biçimde kardeşçe ve dayanışma içerisinde görev yapacağımızın sözünü veriyorum. Esnaf ve sanatkârın tüm sorunlarıyla gönülden ilgileneceğimizi, küslüğe veya kırgınlığa meydan vermeyeceğimizi özellikle belirtmek isterim. Her geçen gün değişen ekonomik ortam içerisinde ben merkezli tutumların, sonunda her birimize zarar-ziyan olarak yansıyacağını görüyoruz. Bu nedenle; İbn-i Sina’nın ‘’İlim ve sanat, ittifak görmediği ülkeyi terk eder’’ sözünden hareketle, anlaşma ve birlik içerisinde olmamız gerektiğinin bilincindeyiz.’’

Başkan adaylarının konuşmalarının ardından seçime geçildi. Oy verme işleminin sonlanmasının ardından yapılan sayımda;

Selahaddin Pekoğlu başkanlığındaki Turkuaz liste: 60 oy alırken, Bayram Uysal Başkanlığındaki beyaz liste de 60 oy aldı. Eşit çıkan oylar sonucu çok sayıda kişinin gözü önünde yapılan kura dan Selahaddin Pekoğlu çıktı. Kutlamaları kabul eden Başkan Pekoğlu, genel kurula katılan delegelere teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284