İl Müftüsü Gürbüz, Öğrencilerle Buluştu

Karaman Müftüsü Faruk Gürbüz, Gençlik Spor Bakanlığına bağlı Karamanoğlu Mehmetbey erkek öğrenci yurdunda manevi danışman rehberliğinde üniversite öğrencileri ile “Pazartesi Buluşmaları” adı altında haftalık yapılan etkinliğe katıldı.

İl Müftüsü Gürbüz, Öğrencilerle Buluştu

Müftü Faruk Gürbüz, “Arşın Gölgesinde Yedi Sınıf İnsan” konulu bir konferans verdi. Konferansın konusu olan yedi sınıf insandan birinin de “Rabbine kulluk ederek temiz bir hayat içinde serpilip büyüyen genç” olması dolayısıyla gençlere nasihat ve tavsiyelerde bulunan Müftü Gürbüz şunları söyledi;

“İnsan hayatında çocukluk, gençlik ve yaşlılık olmak üzere üç dönem vardır. Bunların en önemlisi ve insanın hayatı üzerinde en etkili olanı da hiç şüphesiz gençlik dönemidir. Bir kimsenin gençlik yıllarını Allah’a ibadetle geçirmesi demek, ergenlik çağına geldiği andan itibaren nefsini Allah'ın emirlerine muhalefetten korumuş, heva ve heveslerinin, şehevi duygularının esiri olmamış aksine Hz. Yusuf misali bu isteklerine gem vurup Allah’a karşı kulluk sorumluluğunu, ibadetlerini yerine getiren "İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır" nebevi ilkesi gereğince kendisine, ailesine, içinde yaşadığı topluma, çevreye ve hatta insanlığa faydalı olacak işlerle meşgul olan genç demektir. İnsan vücudunun dinamik olduğu ve genelde sağlığının iyi olduğu dönem gençlik dönemidir. Dolayısıyla bu dönemde insan, olaylara karşı duyarlıdır ve dayanıklıdır. Yapmak istediği her işi yapabilecek güçtedir. Allah’a karşı ibadet görevlerini de neşe içerisinde yapar. Zira Allah'ın emirlerine sarılıp, yasakladığı/nehyettiği günahlardan kaçınmak uzak durmak büyük bir fazilettir. Hele bu, gençlik yıllarında gerçekleştirilirse, her türlü takdire şayandır ve Allah katında da büyük bir değere sahiptir. Fakat gençliğin önemi ve değeri de her nimet gibi elden çıktıktan sonra anlaşılıyor.

Şair bunu şöyle ifade eder:

“Ne olaydı gençlik bir daha geri gelseydi de yaşlılığın bana yaptığını ona anlatsaydım.”

Fakat geçen günler geçmiştir. Onları geri getirmek artık mümkün değildir. Onun için gençliğimiz elde iken, sağlımız yerinde iken kıymetini bilelim ve iyi değerlendirelim. Gençlik yıllarını iyi değerlendirip rızasına erenleri Allah kıyamet gününde mükafatlandıracaktır.”

Müftü Faruk Gürbüz, programın ardından gençlerle çay içerek onların sorularını yanıtladı. Diyanet ve Müftülük olarak ülkemiz için bir değer olan gençlerimizin her daim yanında olduklarını ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284