Karaman’ da Yaz Kur’an Kursları Açıldı

Karaman İl Müftülüğü, 2022 yılı Yaz Kur’an Kursları açılış programını İmam-ı Rabbani Camii’ nde gerçekleştirdi.

Karaman’ da Yaz Kur’an Kursları Açıldı

Çocukların İl Müftüsü Faruk Gürbüz’ ü çiçeklerle karşıladığı programa, Karaman İl Müftüsü Faruk Gürbüz, Müftü Yardımcısı Zübeyde Okuyucu, Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Yusuf Gerlegiz, Din Hizmetleri Şube Müdürü Osman Aydın, Kur’an Kursu Öğreticileri Havva Şen, Ayşe çağlayan, İmam-Hatip İsmail Özdemir, Müezzin Kayyım Ali Kocaman, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

 Program Yaz Kursu öğrencisi Osman Gülbe’ nin okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Okunan Kur’an-ı Kerimin ardından yaz kursu öğrencilerinin konuşmaları ve sinevizyon gösterisi İle devam eden program İl  Müftüsü Faruk Gürbüz’ ün  öğrencilere ve misafirlere yönelik konuşmasıyla devam etti.

İl Müftüsü Gürbüz konuşmalarında: “ Kıymetli misafirlerimiz , çok sevgili çocuklarımız, yaz kursları açılışında bilikteyiz. Cenabı Allah yaz kurslarını hayırlara vesile kılsın. Camilerimiz sizlerle birlikte çiçek açtı. Sizler hepiniz bizler için birer çiçeksiniz. Velilerimizi de çocukları bu kurslara gönderdiği için tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın biraz önce okuduğu hadisi şerifte Peygamber Efendimiz “Sizin en hayırlınız, Kur'an'ı öğrenen ve öğretendir.” buyuruyor. Ne mutlu bizlere, ne mutlu sizlere. bizler Kur’anın öğrenildiği öğretildiği camilerdeyiz. Yavrularımızın hayata hazırlanmasında biz anne babalara çok iş düşüyor. Çocuğun anne baba üstünde hakları vardır bunlardan biri anne-bababın çocuğa dinini öğretmesidir. Kıymetli velilerimiz sizlerden ricamız çocuklarımız kurstan sonra eve geldiklerinde onlara bu gün neler öğrendiğini soralım. Hocalarımızın verdiği ödevleri yapmalarını sağlayalım. Onlara yardımcı olalım. Şimdi hepinize bir hadisi şerifi hatırlatacağım Allah Rasülü şöyle buyuruyor: “İnsanlardan öyleleri vardır ki, onlar hayra anahtar, şerre de kilittirler. Öyleleri de vardır ki, şerre anahtar hayra kilittirler” O zaman sizlere sesleniyorum hepimiz iyiliğe anahtar kötülüğe kilit olacağız. İyi şeylerin önünü açacağız kötü şeylere de engel olacağız. Allah sizlerin hem din eğitiminizde hem de kuran eğitiminde yardımcınız olsun. Programın tertibinde emeği geçen hocalarımıza ve katılımlarından dolayı velilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Program yapılan ikramların ardından sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284