Karaman Valiliği’nden Pazar Yerleri İle İlgili Açıklama

Karaman Valiliği 08.05.2021 cumartesi ve 15.05.2021 cumartesi Günleri arasında pazar kurulmasına İlişkin açıklamada bulundu.

Karaman Valiliği’nden Pazar Yerleri İle İlgili Açıklama

Karaman Valili tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

İçişleri Bakanlığının 04.05.2021 tarih ve 7923 sayılı Genelgesi uyarınca 08.05.2021 Cumartesi ve 15.05.2021 Cumartesi günlerinde aşağıdaki yerlerde Pazar kurulacak.

 a-Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 972. Sokakta,        (Pazartesi Pazarı)

 b-Gevher Hatun Mahallesi Sakarya Caddesi,            (Salı Pazarı)    

 c-Alişahane Mahallesi Kemal Kaynaş Caddesinde,  (Perşembe Pazarı)

 d-Hamidiye Mahallesi Dr. Aziz Tarhan Caddesinde, (Cumartesi Pazarı)

 e)Sudurağı Beldesinde,

 d)Akçaşehir Beldesinde,

 Vatandaşlarımız pazarlara araç kullanmadan yürüyerek gideceklerdir. Hangi mahallede oturan vatandaşlarımız hangi pazara gidecekleri ekli listede belirtilmiştir. Bu belirtilen Pazar dışında başka pazara yürüyerek dahi olsa gidilemeyecektir.

 Pazar yerine yürüyerek ulaşmada zorluk yaşanabileceği düşünülen, Elmaşehir, Başakşehir, Üniversite, Yunus Emre ve Urgan mahallelerinde ikamet eden vatandaşlarımız sadece ikametleri ile Pazartesi ve Salıpazarı arasında ki güzergâhta araç kullanabileceklerdir.

 Larende, Yenişehir, Sümer, Fatih ve Atatürk mahallerinde oturan vatandaşlarımız ise pazar alışverişlerini yapmak üzere Perşembe/Cumartesi Pazarına gidecek olup, araçları ile Yüzüncü Yıl Bulvarına kadar gelebileceklerdir.

 08.05.2021 Cumartesi ve 15.05.2021 Cumartesi günlerinde muafiyet belgesi olsa dahi şehir içinde saat:10.00-17.00 saatleri arasında araç ile dolaşılmayacaktır. Bu nedenle muafiyet belgesi olanlar gidecekleri yerlere araçları ile saat:10.00’dan önce gitmiş olacaklardır.

Pazarların kurulacağı Cumartesi günleri zirai ilaç ve gübre bayilerinin açılış ve kapanış saatleri ile ilgili herhangi sınırlama bulunmamakta olup, zorunlu ihtiyaçların bugünden karşılanması gerekmektedir.

Kamu kurum ve kuruluşlarına ait araçlar, hasta sevk eden araçlar, otogara yolcu taşıyan veya hastaneye müşteri taşıyan taksiler, işçi servisleri, teknik servis araçları bu kapsam dışında tutulmuştur.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284