Karaman’da Hacı Adayları Uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığının organizesiyle hac ibadetini yerine getirmek üzere Karaman’dan yola çıkacak hacı adayları için uğurlama töreni gerçekleştirildi.

Karaman’da Hacı Adayları Uğurlandı

Piri Reis Kültür Merkezi önünde gerçekleşen uğurlama törenine Vali Tuncay Akkoyun, İl Müftüsü Faruk Gürbüz, İl Jandarma Komutanı Alb. Mustafa Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun, Ak Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan ve  hacı adaylarının yakınları katıldı.

“Kâbe-i Muazzama ’da devletimize, ülkemize ve aziz milletimize dualarınızda yer verin.”

Uğurlama töreninde bir konuşma gerçekleştirerek hacı adaylarından memleketimiz için dua etmelerini isteyen Vali Tuncay Akkoyun, “Kıymetli hacı adaylarımız, bugün Karaman’dan kutsal topraklara ilk hac kafilesini uğurluyoruz. Pandemi sebebiyle hacılarımız iki yıldır Kâbe’ye hasret kalmışlardı. Bu sene inşallah bu hasret sona eriyor. Rabbim bir daha böyle bir hasret yaşatmasın, Sağlıkla sıhhatle gitmeyi ve sağlıkla sıhhatle dönmeyi nasip eylesin. Kıymetli hacılarımız, Kâbe-i Muazzama ’da devletimize, ülkemize, aziz milletimize dualarınızda lütfen yer verin. Rabbim ibadetlerinizi, dualarınızı kabul eylesin yolunuz açık olsun. Rabbim yâr ve yardımcınız olsun. Allah’a emanet olun.” dedi.

Programın devamında hacı adayları dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284