“Karaman’da İnsan Hakları Şikâyet Kutularına Başvuru Yok”

Karaman Valiliği bünyesinde çalışmalarına devam eden İl İnsan Hakları Bürosu Nisan ayı toplantısı Valilik Yunus Emre Toplantı Salonunda yapıldı.

“Karaman’da İnsan Hakları Şikâyet Kutularına Başvuru Yok”

27 Nisan 2022 Çarşamba günü saat 14’de İl İnsan Hakları Kurulundan sorumlu Vali Yardımcısı Mehmet Özmen başkanlığında kamu kurum ve sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin katıldığı İl İnsan Hakları katılım yoklaması yapılmasıyla başladı.

Kamu kurum ve kuruluşlarında bulunan İl İnsan Hakları kutularına başvuru yerine insanların CİMER ve BİMER gibi şikâyet kanallarını kullanarak başvuruda bulunduklarını belirten Vali Yardımcısı Mehmet Özmen konuşmasında kurulun görevini toplumun her kesiminde insan hakları bilincini geliştirmek, insan haklarını korumak, ihlal iddialarını incelemek ve araştırmak olarak tanımladı. İnsan hak ve özgürlüklerinin kullanılmasının önündeki engellerin çözümüne ilişkin önerilerde bulunmak için gelen her başvuruyu değerlendiklerini belirten Vali Yardımcısı Özmen kurul üyeleri tarafından iletilen her türlü öneriyi dikkate aldıklarını söyledi.

“Cezaevlerinden, huzurevlerine, sevgi evlerinden, karakollara pek çok kamu kurumunda İl İnsan Hakları Kurulu kutularına hiç mi bir başvuru olmuyor” sorusunu değerlendiren Vali Yardımcısı Özmen insanların daha çok şikayet başvurularını CİMER ve BİMER üzerinden yaptıklarını söylerken kamuoyunun İl İnsan Hakları Kurulu kutuları konusunda bilgilendirilmesi hususunda kurul üyelerine büyük görev düştüğünü söyledi.

İl İnsan Hakları Kurulu toplantılarının aylık düzenli olarak yapılmasını isteyen kurul üyelerinin bu görüşü yapılacak oylama sonrası karara bağlanacak olup toplantı insan hakları ihlalleri konusunda alınması gereken önlemler hakkında bilgi alışverişinde bulunulmasıyla sona erdi. Haber: Senem Yavuzaslan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284