Karaman’da KOP Çalıştayı Düzenlendi

Karaman Valiliği ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı işbirliğinde düzenlenen KOP Bölge Kalkınma Programı Tanıtımı ve KOP Destekleri Bilgilendirme Çalıştayı ilimizde gerçekleştirildi.

Karaman’da KOP Çalıştayı Düzenlendi

Piri Reis Kültür merkezindeki gerçekleştirilen ve Vali Mehmet Alpaslan Işık’ın yanı sıra Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin katıldığı program açılış konuşmalarıyla başladı.

Çalıştayın ilimiz ve bölgemiz için hayırlı olması dileklerinde bulunarak konuşmasına başlayan Vali Mehmet Alpaslan Işık, “Bölgenin ve Karaman’ın kalkınmasında büyük paya sahip olan KOP İdaresi tarafından düzenlenen KOP Bölge Kalkınma Programı ve Bilgilendirme Çalıştayı’nın Karaman ve bölgemiz için önemli kazanımları beraberinde getireceğine inanıyor ve hayırlı olmasını diliyorum. Mevcut kaynakların akılcı ve stratejik yatırımlara dönüştürülmesi, küresel ölçekte rekabet gücünün arttırılması iki binli yıllardan itibaren çok daha önemli hale gelmiştir. İllerdeki yatırımların gerektirdiği araştırma, planlama, programlama, projelendirme, izleme, değerlendirme ve koordinasyon hizmetlerinin yerine getirilmesi suretiyle bölgelerin kalkınmasını hızlandırmak üzere faaliyete geçirilmiş olan Bölge Kalkınma İdareleri ve Kalkınma Ajansları, bölgelerin potansiyelini ve rekabet gücünü ortaya koyan çalışmalar yürütmekte, kalkınma hedeflerine finansal destek sağlamakta ve bölge insanının refah düzeyinin yükseltilmesine yönelik projeler üretmektedir.

2011 yılında kurulmuş olan Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresince 2011 yılından bu yana İlimiz sınırlarında uygulanan 348 projeye yaklaşık 201 milyon TL ödenek tahsis edilmiş ve projeler İlimizdeki kamu kurum ve kuruluşları aracılığıyla uygulanmıştır. Bu projeler içerisinde en büyük payın, yaklaşık 143 milyon TL ile sulama projelerine ayrılmış olduğu görülmektedir. Bunun yanında, İçme Suyu Destek Projeleri, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Programı, Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi, Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi Projesi, Gönül Havzası Projesi, Enerji Verimlilik Merkezi Projesi, KOP Okuyor Projesi, Entegre Turizm Uygulamaları ve diğer Kültür-Turizm Projeleri kapsamında yürütülen çalışmalar, İlimizin kalkınması yönünde önemli yararlar sağlamıştır. Pandeminin sosyo-ekonomik yapıya olan olumsuz etkilerinin azaltılmasında (SOGEP) Sosyal Gelişim Programlarının önemli faydalar sağladığı gözlenmektedir. Bütün bu özverili çalışma ve destekler için KOP İdaresi Başkanımızın şahsında KOP İdaresinin değerli mensuplarına teşekkür ediyorum.

2021-2023 yılları için hazırlanan ve Yeni Nesil Eylem Planı olarak nitelendirilen KOP Bölge Kalkınma Programı Sayın Cumhurbaşkanımızca onaylanarak yürürlüğe girmiştir. Bu yeni dönemde KOP İdaresi ve kurumlarımızın işbirliği ile yürütülecek projelerle; Karaman İlimizin gelişmişlik seviyesini arttırma ve ülkemiz ekonomisine daha çok katma değer sağlama konusunda önemli katkılar sunmaya devam edeceğiz. Çalıştayın verimli olması dileğiyle tekrar hayırlı olsun diyor, saygılarımı sunuyorum.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284