Karaman’da 'Sabah Namazı Buluşması' Yapıldı

Karaman’da Camiler ve Din Görevlileri Haftası Münasebetiyle 'Sabah Namazı Buluşmaları' başladı.

Karaman’da  'Sabah Namazı Buluşması' Yapıldı

Karaman İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünce, Aktekke Camii'nde "Sabah Namazı Buluşması" düzenledi. Karaman İl Müftülüğünce Aktekke Camii’nde düzenlenen “Sabah Namazı Buluşması”, Yasin-i Şerif suresi tilaveti ile başladı.

Cemaatle kılınan sabah namazının ardından İl Müftüsü Faruk Gürbüz, cami cemaati ve gençlere hitap etti.

Buluşmaya katılan gençlere teşekkür eden Müftü Gürbüz, "Genç olup da namaz kılmak, uykunun tatlı zamanında kalkıp namaza gelmek çok anlamlı ve çok güzel bir davranış’’ olduğunu ifade etti.

“İyi arkadaşla kötü arkadaş misk taşıyan kimse ile körük üfüren kimse gibidir.’’

Müftü Gürbüz, gençlerin arkadaş seçme konusunda çok dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatarak, ‘’Allah Rasulü arkadaş seçiminin önemine binaen şöyle bir benzetmede bulunur: “İyi arkadaşla kötü arkadaş misk taşıyan kimse ile körük üfüren kimse gibidir. Misk taşıyan ya sana onu ikram eder yahut sen ondan (miski) satın alırsın ya da ondan güzel bir koku duyarsın. Körük üfüren kimse ise ya elbiseni yakar ya da ondan kötü bir koku duyarsın!” (Müslim, Birr, 146.)

Tıpkı Sevgili Peygamberimiz tarafından kokuların en güzeli sayılan miski (Ebu Davud, Cenaiz, 32, 33.) taşıyan kimse gibi. O, doğrudan miski ikram etmese ya da kendisinden misk satın alınmasa bile en azından etrafına yaydığı güzel kokuyla insanı etkiler. Kötü arkadaş ise Tıpkı körük üfüren kişi gibi. O, körüğe her üfleyişinde etrafa saçtığı kıvılcımlarla yanında bulunan kimsenin ya elbisesini yakar ya da yakmasa bile üzerine kötü kokusu siner, isi pası bulaşır.’’ ifadelerini kullandı.

Namazın ardından cemaate ve gençlere çorba ikramında bulunuldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284