Kimyasal Koku Gelince Pencereden Atlayıp Yardım İstedi

Karaman’da taşınmak için dün temizliğini yaptıkları evden kimyasal koku gelmesi üzerine pencereden atlayarak dışarı çıkan genç, polis ve AFAD’tan yardım istedi.

Kimyasal Koku Gelince Pencereden Atlayıp Yardım İstedi

Olay, akşam saatlerinde Başakşehir Mahallesi 2038 Sokak’ta bulunan 2 katlı evin birinci katında yaşandı.  Edinilen bilgiye göre, Uçar, ailesi oturmak için dün temizliğini yaptıkları eve bugün kamyonla eşyalarını getirdi. Önden kapıyı açarak içeriye giren Bayram Uçar, evden gelen kimyasal kokunun biranda genzini ve gözlerini yakması üzerine hemen pencereden dışarıya kendini atarak 112 Çağrı Merkezi’nden yardım istedi. Bunun üzerine acil olarak eve polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Adrese gelen polis ekibi, kimsenin içeriye girmemesi için evin etrafına güvenlik şeridi çekti. Doğalgaz kaçağı olup olmadığının kontrolü yapıldıktan sonra AFAD görevlileri özel kıyafet ve maskelerle kokunun geldiği daireye girdi. Bir süre sonra çıkan görev dairede herhangi bir kimyasal gaz kaçağının olmadığını söyleyerek korkacak bir şeyin olmadığını söylediler. Daha sonra polis ve AFAD ekipleri olay yerinden ayrıldılar. 

“Koku genzimi ve gözümü yakınca pencereden kendimi dışarı attım”

Kiracı olarak tutukları eve bugün taşınmak için geldiklerini anlatan Bayram Uçar, eve girdiğimde gelen kokunun genzimi ve gözümü yakması üzerine korkarak pencereden atladığını söyledi. 

Uçar, ”Sabahleyin geldik ve eşyaları eve taşımaya başladık. Sabah bir şey yoktu. Öğlen saatlerinde kamyon ile eşyaları yıktık ve koku geldi burnumuza. Koku daha sonra genzimizi ve gözümüzü yakınca pencereden dışarı attık kendimizi. Dışarı çıktık hava aldık koku geçti. Yine girdik içeri koku tekrar geldi. Koku gider mi diye su tuttuk ancak koku yine geldi. Kimyasal madde desen bilinmiyor. Biber gazına benzer bir şey. İnsanın hem boğazını yakıyor, hem gözünü yaşartıyor. Ekiplerle içeri girdik çıktık denetleme yaptık. Bir şey olsaydı alarm öterdi dediler. Ama şu anlık bir şey görünmüyor. Yukarı ikinci kata çıktık her iki tarafa da baktık orada da bir şey yok. Ama polis ve AFAD ekipleri gelmeden önce içerde durma imkanı yoktu. En çok banyo ile tuvalet tarafından geliyor koku. Orda bir pencere var o aradan geliyor” dedi. İHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284