Kmü Üniversite-Sanayi Kapsamındaki Atılımlarına Devam Ediyor

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ile İdeall Makine Otomasyon Sanayi Tic. Ltd. Şti. firması arasında üniversite-sanayi iş birliği kapsamında protokol imzalandı.

Kmü Üniversite-Sanayi Kapsamındaki Atılımlarına Devam Ediyor

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı ile İdeall Makine Otomasyon Firma Yetkilisi Muammer Işıkçı’nın imzasıyla yürürlüğe giren protokol ile üniversitedeki akademik bilgi ve beceriler, sanayideki tecrübe ve alt yapı ile birleştirilerek güçlü bir iş birliği kurulacak ve ortak çalışmalar yürütülecek.

Üniversitenin İdeall Makine Otomosyon firması ile imzaladığı protokol ile KMÜ Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi (PTTO) faaliyetleri kapsamında sunulan hizmetlerden faydalanılarak sanayiye yönelik lisansüstü tezler ve projeler ile patent odaklı çalışmalar hakkında karşılıklı bilgi aktarımları sağlanacak. Ayrıca protokol çerçevesinde süreğen bir üniversite-sanayi iş birliği oluşturmak için endüstriyel uygulamalara ait saha çalışmalarını öğrencilerin yerinde görebilmesi amacıyla teknik gezi, belirlenecek konularda karşılıklı eğitim, kurs, ortak konferans, seminer, panel gibi bilimsel faaliyetler de düzenlenecek.

KMÜ PTTO Koordinatörü Doç. Dr. Selami Balcı ile Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Hacer Azak’ın yer aldığı imza töreninin ardından değerlendirmelerde bulunan Rektör Gavgalı şunları söyledi: “Göreve başladığım andan itibaren üzerinde önemle durduğum ve her hafta Karaman Organize Sanayi Bölgesine (OSB) üniversite-sanayi iş birliği kapsamında gerçekleştirmiş olduğum görüşmelerden bir tanesini bu protokol ile hayat geçirmiş bulunuyoruz. Üniversite olarak bu kapsamda yapacağımız faaliyetler hız kesmeden devam edecek. Protokolün her iki taraf içinde hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284