Minik Öğrencilerden 'Muhteşem' Geri Dönüşüm Defilesi

Karaman Yavuz Sultan Selim İlkokulu bugün minik öğrenciler tarafından büyük bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Bu sefer küçükler büyüklere örnek oldu.

Minik Öğrencilerden 'Muhteşem' Geri Dönüşüm Defilesi

Karaman Yavuz Sultan Selim İlkokulu 3/D Sınıfı öğrencileri, 'Sıfır Atık Projesi' kapsamında farkındalık oluşturmak için 'Geri Dönüşüm Muhteşem Olacak' defilesi düzenledi. Etkinlikte atık peçete, karton, gazete, plastik malzemeler, poşetler minik öğrencilerin üzerinde elbiseye dönüştü. Süpermen, astronot, prenses, arı gibi birçok kostümle defileye katılan öğrenciler atıkların dönüşümüne dikkat çekti.

Etkinliğin mimarı, Emine Keser hoca yaptığı açıklamada;

Buradaki amacımız, çocuklarımızı gelecek nesillere hazırlarken çevre bilincine sahip olmaları, daha duyarlı olmalıdır. Çocuklarımıza atıkların nasıl geri dönüşebileceğini anlatmayı amaçladık. Bu tür etkinlikler, çocukların geleceğe yönelik hayallerini de canlı tutacaktır. Tabi ki bunun amacı; biriktirdiğimiz, 'çöp' dediğimiz şeylerin aslında çöp olmadığını, farklı şekillerde de kullanabileceğini insanlara göstermek.

Karaman Yavuz Sultan Selim İlkokulu 3/D Sınıfı öğrencilerinin hazırlamış olduğu Atık Malzemelerle Kıyafet Defilesi bugün okul bahçemizde müzik eşliğinde dans gösteriyle yapılmıştır. Sosyal sorumluluk projesinin amacı; insanların doğaya etkileri, geri dönüşümün önemi ve geri dönüşümün faydalarına dikkat çekmek... Ayrıca çalışmanın Çevre Koruma Haftasına denk gelmesi de çalışmanın amacına uygun olmuştur. Atik malzemelerden kıyafet defilesinde başta çalışmaya destek olan 3/D Sınıfı Ailesi velilerine ve defilede güzel performans sergileyen öğrencilerimize teşekkürü bir borç biliriz. Dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284