Öğrencilere Yeni Staj Yeri İmkânı

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası, “Osmangazi Staj Konsorsiyumu” projesi kapsamında Hollanda ve Almanya da bir takım ziyarette bulundular.

Öğrencilere Yeni Staj Yeri İmkânı

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Konya Sanayi Odası, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Tokat Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında Erasmus+ projesi “Osmangazi Staj Konsorsiyumu” kapsamında konsorsiyum üyesi üniversitelerin Erasmus Ofisleri ile Ticaret ve Sanayi Odaları temsilcileri Hollanda ve Almanya’ya ziyarette bulundular.

Hollanda’daki temaslarda Ticaret ve Sanayi Odasını Genel Sekreter Ayşegül Koçak  temsil etti. Öğrencilere yeni staj yerleri temin etmek amaçlı düzenlenen ziyaretler kapsamında Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Köln, Darmstadt, Hessen ve Maintal’de çeşitli dallardaki işverenlere projenin tanıtımı yapılarak staj hareketliliğinin önemi anlatıldı. İş insanlarının yoğun ilgi gösterdiği toplantılar, öğrencilerin Almanya ve Hollanda’da staj yeri temini noktasında yaşadıkları güçlüklerin azaltılması, staj yeri havuz listesinin oluşturulması ve staja gitmeye hak kazanan öğrencilerin işverenlerle bir araya getirilmeleri gibi çıktılarla sonlandı.

Düzenlenen ziyaretlerin bir diğer amacı ise yeni öğrenim döneminde öğrencilerin söz konusu iki ülkede staj yeri bulma sorununun büyük ölçüde çözülmesi oldu.   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284