“Ortak Noktamız Gerçeklik”

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve Basın Savcısı Samet Asiltürk yazılı ve görsel medya temsilcileriyle bir araya geldi.

“Ortak Noktamız Gerçeklik”

Karaman Gazeteciler Cemiyet binasında 18 Aralık 2021 Cumartesi günü saat 15.30’da başlayan ve yaklaşık iki saat süren söyleşide konuşan Savcı Asiltürk gazetecilerle adalet sisteminin ortak noktasının gerçeklik olduğunu söyledi. Aslen Erzincanlı olup, avukatlıktan Adalet Bakanlığına geçtiğini belirten Savcı Asiltürk 2019 yılından beri Karaman’da görev yaptığını ve basını işi gereği yakından takip ettiğini söyledi. Söyleşi öncesi gazetecilerin de kendilerini tanıttığı ve sohbet havasında geçen toplantıda konuşan Savcı Asiltürk bir olayla ilgili suçluya uygulanan prosedürle ilgili bilgiler verirken emeğin büyük bir kısmının kendilerinde olduğu vurgusu yaptı. “Gazetecilerde delil üzerine haber yapar, biz savcılarda delil üzerine iddianame hazırlar” diyen Savcı Asiltürk sebep ve sonuç ilişkisinin gazetecilik sektöründe çok hızlı geliştiğini söyledi. “Özel Hayatın Gizliliği neleri ve kimleri kapsar?”, “Fikir ve sınai haklar nelerdir?” ve “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu” nedir konu başlıkları hakkında bilgiler veren Savcı Asiltürk gazetecilerin nelere dikkat etmesi gerektiği hususunda bilgiler verdi.

Soru ve cevap şeklinde gerçekleşen ve yazılı ve görsel basının tam kadro katıldığı toplantı sonrasında Savcı Asiltürk’e Karaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı K. Önder Demirkollu günün anısına plaket takdim etti. Haber: Senem Yavuzaslan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284