PES ETMİYOR

Antakya’dan gelen depremzede vatandaş enkaz altından çıkardığı çantalarını yurdun önünde satıyor.

PES ETMİYOR

Serkan Vural: “Antakyalıyım şu anda Karaman’da Hatuniye Kız Yurdu’nda depremzede olarak kalıyoruz. Antakya’daki iş yerim, evim maalesef yıkıldı. İş yerimizden de bazı ürünleri kurtardık Hatuniye Kız Yurdu önünde sergileyip satmaya çalışıyoruz. Sağ olsun Karaman halkı çok çok ciddi bir şekilde bize her zaman destek çıktı. Geldiğimiz günden beri bizimle ilgilendiler. Karaman halkı gerçekten çok çok iyi insanlar Karaman’a geldiğime çok çok mutluyum hepsine çok çok teşekkür ederim yani süper insanlarsınız. Ben Antakya’da iş yerinde sattığım fiyatlarla şu anki fiyatlar arasında tabii ki fark var. Şu an sırf nakit para ihtiyacımdan kaynaklı olarak ürünlerimi ucuza satıyorum. Elimde birçok ürün var iş yerinde şu anda daha kurtaramadığımız molozlar altında kalan ürünlerim var. Ben Türkiye’nin her tarafına gitmiş bir adamım Karaman’a geldiğimiz ilk günden beri öğretmenler olsun buradaki kuaförler olsun hepsi eşimle çocuklarımla sohbet edip bizimle gerçekten aşırı derecede ilgilendiler. Şuan konuşurken bile ciddi şekilde duygulanıyorum. Benim eşim ve dört çocuğum var burada, iki tane üniversitede okuyan kızım var rahatımız çok iyi yurtta. Sağ olsun arkadaşlar bizlerle ilgileniyorlar. Bazen çarşıya tıraş olmaya gittiğimiz zaman berber bile bizden para almak istemiyor. Ben 50 yaşındayım bugüne kadar böyle temiz yürekli insan ben daha görmedim bir şehirde. Karaman halkı sağ olsun bizden gelip ürünlerden alıyorlar inanın bazı arkadaşlar ihtiyacı olmadığı halde destek olmak amacıyla çanta alıyorlar biz o an tabii duygulanıyoruz.

Ben normalde Antalya’ya gidiyordum benim burada yurtta amcamın oğlu kalıyordu. Karaman’a gelmemi söyledi ben de 1-2 günlüğüne gelme kararı aldım. 1-2 gün burada kaldıktan sonra çarşıya indim ve gördüğüm yoğun ilgiden kaynaklı olarak Karaman’da kalmaya karar verdim. Hangi devlet dairesine gidersek gidelim kimliklerimizin molozlar altında kalmasına rağmen adamlar bize öncelik sağlıyor Buda bizim için bir mutluluk kaynağı inan çok çok duygulanıyoruz.

İnşallah Rabbim kimseye bir daha böyle bir acı yaşatmasın. Tekrar evlerimiz olduğu zaman Antakya’mıza geri döneceğiz ve Karaman halkını asla unutmayacağım hayatım boyunca herkese anlatacağım bunu nereye gidersem gideyim hep iyi insanlarla karşılaşıyoruz harikasınız ya tek kelime.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284