Vali Akkoyun “Karaman Denince Aklımda Kalan Mazereti Olmayan, Hep Çalışkan İnsanlar Oldu”

Hayırlı olsun ziyaretlerinin yoğunluğunu yaşayan Karaman Valisi Tuncay Akkoyun makamında misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

Vali Akkoyun “Karaman Denince Aklımda Kalan Mazereti Olmayan, Hep Çalışkan İnsanlar Oldu”

Pandemi öncesi ve sonrası kamu kurumlarının çalışmalarından, Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma programlarına pek çok konunun konuşulduğu ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Akkoyun Karaman basınından kamu kurumlarına her alanda bir güç birliği yapacaklarını söyledi. 

“Karaman eski Valisi Hasan Basri Güzeloğlu döneminde Ermenek Kaymakamı olarak Karaman’da görev yapma imkânı buldum.” diyen Vali Akkoyun ziyaret esnasında yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; “Malatya iline bağlı Arguvan ilçesinde kaymakam olarak görev yaparken Ermenek’te çekilmiş bir görseli aileme gösterip ‘Ne güzel bir manzara. Şimdi o manzarada olmak vardı’  dememin üzerinden çok bir zaman geçmeden Ermenek Kaymakamlığına atamam yapıldı. O zaman kararname daha çıkmamıştı bile. 20 gün sonra çıkan kararnamede bir baktım Ermenek’e atamam olmuş. Hatta hanımımla bu kadar mı isabetli bir dilek olur diye halen konuşulan bir anıdır benim için o hafta sonu söylediklerim. Ermenek ilçesi sonrasında beni Erzincan’a o dönemin Karaman Vali Yardımcısı şimdinin Gaziantep Valisi Davut Gül’ü Sivas’a görevlendirdiler. Ermenek doğasıyla çalışkan insanlarıyla aklımızda hep güzel bir yer olarak kaldı. Normalde teftiş üç yılda bir yapılır. Ancak bizim geldiğimiz dönem teftiş sürecinin olduğu bir zaman dilimine denk geldi. Benden önceki Valimiz, büyüğümüz Mehmet Alpaslan Işık abimizle de Ermenek ve bölgesini teftiş esnasında çalışma fırsatım oldu. Alpaslan abi bir aylık denetim sürecinde Sarıveliler ve Başyayla denetimlerini de yaparken Ermenek’ten gidiş geliş yaptı. Karaman’ın geçmişte kutladığı Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma törenlerine bire bir katkı sağlamış birisi olarak Karaman’ın sosyo-ekonomik anlamda gelişmesi için kamu kurumlarından, sivil toplum kuruluşlarına ben değil biz olgusuyla birlik ve beraberlik içerisinde çalışacağız.” dedi.

Karaman Gazeteciler Cemiyeti üyeleri olarak gerçekleştirilen hayırlı olsun ziyaretlerinde KARAMAN’IN SESİ GAZETESİ ve KGRT KARAMAN GAZETE RADYO ve TELEVİZYONU’nu Senem Yavuzaslan ve Fatma Yavuzaslan temsil ettiler. Haber: Senem Yavuzaslan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284