Vali Akkoyun’dan 33. Yıl Dönümü Mesajı

Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, Karaman’ın il oluşunun 33. Yıl olması nedeniyle mesaj yayınladı.

Vali Akkoyun’dan 33. Yıl Dönümü Mesajı

Vali Tuncay Akkoyun yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;

Kıymetli Hemşehrilerimiz, Bizim Yunus’un diyarı, Şeyh Edebâli’nin toprağı, Piri Reis’in memleketi, Hz. Mevlâna Celâleddîn-i Rûmî'nin muhterem validelerinin makberi, Türk dilinin başkenti Karaman’ın il oluşunun 33. yıl dönümündeyiz.

Her taşında kadim medeniyetimizden izler taşıyan; Selçuklu, Karamanoğulları ve Osmanlı Devleti’ne ev sahipliği yapan, mimari eserleriyle kültürümüzü ve değerlerimizi yansıtan şehrimiz, tabiatıyla da eşsiz bir doğal güzelliğe sahiptir.

Karaman’ımızın geçmişte olduğu gibi günümüzde de ilim, irfan, kültür ve medeniyet merkezi olması için tüm gücümüzle çalışacağız, “Dilimiz kimliğimizdir” şuuruyla Türk dilinin başkentinde dilimizi muhafaza etmek ve kimliğimizi korumak için azamî gayret göstereceğiz.

Karaman’ımız, ulaşmak istediği refah düzeyine emin adımlarla ilerlerken bu yolda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

“Kapımız açıktır girene, lokmamız helaldir yiyene.” diyerek, vatandaşlarımızı Karaman’a, bu güzel şehrin kültürel ve doğal zenginliklerini keşfetmeye davet ediyorum.

Bu duygularla Karaman’ımızın il oluşunun 33. yılını kutluyor, siz kıymetli hemşehrilerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284