Vali Baba Karaman’a Veda Etti

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Mülkiye Başmüfettişliği görevine atanan Vali Mehmet Alpaslan Işık onuruna bir veda yemeği düzenlendi.

Vali Baba Karaman’a Veda Etti

16 Mayıs 2022 Pazartesi günü Polisevinde verilen yemekte misafirleri ile tek tek ilgilenen Işık çifti konuklarıyla bir süre sohbet etti. Vali Işık onuruna verilen veda yemeğine Belediye Savaş Kalaycı, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Vali Yardımcıları Kamuran Mustafa Ballı, Mehmet Özmen, Fatih Eroğlu, İl Jandarma Komutanı Mustafa Çetinkaya, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, KOP Başkanı Mahmut Sami Şahin, Mevlâna Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İhsan Bostancıoğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire müdürleri ve basın mensupları katıldı.

Yemek sonrası kısa bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Kamuran Mustafa Ballı konuşmasında “Sayın Valim, değerli misafirler, Karaman’da görev yaptığımız süre içerisinde devletin sıcak ve gülen yüzü olan, Hızır misali darda kalmışların imdadına koşan, halkın valisi Sayın Mehmet Alpaslan Işık valimize şükranlarımızı arz etmek için bir araya geldik. Sayın Valim göreviniz boyunca biz meslektaşlarınıza amirlik değil babalık yaptınız. Bizlere her zaman destek oldunuz, hep örnek oldunuz. Sayın Valim sizinle çalışmaktan şeref duyduğumuzu belirtmek isterim.  Bundan sonraki hayatınızda ailenizle birlikte sağlık ve mutluluklar diliyorum.” dedi.

Cumhuriyet Başsavcılık makamı adına konuşmasını yapmak üzere sahneye gelen Başsavcı Behçet İşlek ise konuşmasında “İki yıllık görev süremiz boyunca mütevazi kişiliği, beyefendiliği, dürüstlüğü ile hatırlayacağımız Sayın Valimiz hepimize örnek teşkil etmiştir. Sayın Valimize bundan sonraki görevinde, yaşamında sağlık ve huzur diliyorum.” ifadelerini kullandı.

“En Büyük Kazancım Sizleri Tanımak, Dost Biriktirmek Oldu”

“Sözlerime sevgili hemşerilerim diye başlamak istiyorum.” Diyen Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işı ise konuşmasının devamında “Hepimiz Karamanlıyız. Burada görev yapan kişilerde Karaman’da görev yaptıkları süre içerisinde hep Karamanlı, ben bundan sonra da Karamanlıyım. Bildiğiniz üzere burası benim ilk valiliğimdi. Tabi ilkler hiç unutulmaz dolayısıyla birçok anımız var, birçok kazancım var. Ben buradan gidişi çokta kötü görmüyorum. Çünkü kazancıma baktığım zaman çok büyük şeyler kazandım. Her şeyden önce dost biriktirdim, dost kazandım. Allah’a bin şükür kimseye düşmanlığım yok, kimseyle bir kavgam yok. Zaten biliyorsunuz burası Yunus Emre’nin memleketi, hoşgörünün memleketi kavga etmeye gelmedik diyor kendisi. Dolayısıyla Atatürk’ün ata diyarında görev yapmaktan dolayı da çok mutluluk duyduğumu ifade ediyorum. Onun ilkelerinden taviz vermeden, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin bir valisi olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın atamasıyla buraya geldim. Yine Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle başka bir göreve geçiyorum. Allah buraya gelen arkadaşımıza yardım etsin. Daha önceden de kendisini tanıyorum. En az benim kadar burada gayretli çalışmalar yapacağına inanıyorum ve şimdiden onun müjdesini de sizlere veriyorum. Ben hepinizden helallik istiyorum. Özellikle birlikte çalıştığım arkadaşlarım kim olursa olsun her zaman yanımda oldular. Görev unvanı ne olursa olsun hepsi bana destek verdi. Biliyorsunuz ki göreve pandemide geldik. Salgın döneminde çok zor şartlar altında bir çok şeyi sizlerle birlikte yaptık, birlikte başardık. Eğer çorbada tuzum olduysa çok mutluluk duyuyorum. Bizler devlet memuruyuz. Mahkeme kadıya mülk değil. Her şeyin bir sonu var. Bizimde buradaki nasibimiz bu kadarmış. Ben hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Birlikte görev yapmaktan, görev yapmayıp ta sizleri tanımaktan çok mutlu oldum.  Bundan sonra sizlerin de Ankara’da bir evi var. Sizler bana Sayın Valim sizin burada her zaman bir eviniz var dediniz. Biliyorum burada bir çok evim var ama sizin Ankara’da bir eviniz var bunu asla unutmayın.”

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık ve ailesi için Karaman Valiliği önünde uğurlama töreni düzenlendi. 17 Mayıs 2022 Salı günü saat 11’de Valilik önünde düzenlenen uğurlama törenine Konya Valisi Vahdettin Özkan, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve valilik personeli katıldı. Haber: Senem Yavuzaslan

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2022, 14:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284