Yeni Yılın İlk Sabahında Eller Duaya Kalktı

Diyanet İşleri Başkanlığının 2022 yılının ilk sabah namazında "Ailece Camide, Milletçe Duadayız" temasıyla ülkemiz genelinde tertip ettiği buluşma, Karaman ilimizin en büyük camisi olan İmam-ı Azam camiinde vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Yeni Yılın İlk Sabahında Eller Duaya Kalktı

Sabah ezanından sonra yasin-i şerif tilavetiyle başlayan buluşma sabah namazının edasıyla devam etti. Akabinde yapılan tesbihat ve zikirlerin yanında okunan ilahi, kaside ve aşr-ı şerifin ardından İl Müftüsü Faruk Gürbüz, cami cemaatine yönelik kısa bir sohbet gerçekleştirdi. Yeni bir yılın ilk sabah namazında camide bir araya gelen cemaate teşekkür eden İl Müftüsü Gürbüz;

"Peygamber efendimiz (s.a.s) buyuruyor ki:

Beş şey gelmeden önce beş şeyin kıymetini bilin:

1- İhtiyarlık gelmeden önce gençliğin,

2- Hastalık gelmeden önce sağlığın,

3- Meşguliyet gelmeden önce boş vaktin,

4- Fakirlik gelmeden önce zenginliğin,

5- Ölüm gelmeden önce hayatın kıymetini bilin."

Bugünün dünden bir farkı yoktur ancak geçmişin muhasebesini, geleceğin hazırlığını yapmak adına bizlere fırsat sunmaktadır, kıymetini bilelim inşallah.

Yüce Rabbimiz de Kur'anı Kerim'de "Size verilen bütün şeyler dünya hayatı için faydalı nesneler ve güzelliklerden ibarettir. Allah katında olanlar ise daha hayırlı ve daha kalıcıdır..."(Kasas, 60) buyurarak, dünyanın geçiciliğine, asıl hayatın ise ahiret hayatı olduğuna dikkat çekmek suretiyle ömür denen hayatın ibadetlerle, iyiliklerle, güzelliklerle geçirilmesi gerektiğini bizlere hatırlatmaktadır." dedi.

Program, İl Müftüsü Gürbüz'ün duasının ardından yapılan ikramlar ve Başkanlığımız yayınlarından 40 ayet ve 40 hadis kartelaların dağıtımıyla son buldu. Ailece camide buluşan mü'minlerin memnuniyet ifadeleri dikkat çekti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284