Zekat Bilgilendirme Toplantısı

Karaman İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Karaman Şubesi ev sahipliğinde hayırseverlere yönelik Zekat Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Zekat Bilgilendirme Toplantısı

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantı, İl Müftüsü Faruk Gürbüz'ün açılış konuşmalarının ardından Başkanlık Müşaviri Rıfat Oral'ın sunumu ile devam etti. Zekâtı hem dini hem de sosyo ekonomik yönden değerlendiren Oral, “Zekâtın farz bir ibadet olması yanında sosyal ve ekonomik fonksiyonları da vardır. Zekât ibadeti sayesinde zengin ile fakir arasında sevgi bağı oluşur, gönül köprüleri kurulur." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın çalışmalarına değinen Oral yapılan çalışmaları detaylı bir şekilde anlattı.

Zekât Nedir?

Zekat; dinen zenginlik ölçüsü kabul edilen miktarda (nisap) mala sahip olan kimselerin Allah rızası için muayyen kişilere vermesi gereken belli miktarı ifade eder. Zekâtın farz olması için şartlar; malların nisaba ulaşması yanında nâmî (üreyici/ artıcı) olması, sahip olunduğu andan itibaren üzerinden bir yıl geçmesi, bir yıllık borcundan ve aslî ihtiyaçlardan fazla olmasıdır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284