50 Bin 143 Ögrenci Karne Aldi

Ilimizde anaokullar dahil 50 bin 143 ögrenci karnelerini alarak yariyil tatiline girmenin heyecanini yasadi.

50 Bin 143 Ögrenci Karne Aldi
Esentepe Ilkögretim Okulunda düzenlenen karne törenine Vali Murat Koca, Il Jandarma Alay Komutani Selçuk Boz, Il Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Gençlik Spor Il Müdürü Mustafa Elduran Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürü M. Emin Botzali, Egitim Denetmenleri Baskani Ahmet Saim Durgun, Müdür Yardimcisi Selmani Karaçam, Sube Müdürleri, okul idarecileri, ögretmenler, ögrenciler ve veliler katildi.
Esentepe Ilkögretim Okulunda yapilan karne töreninde veli ve ögrencilere hitap eden Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu konusmasinda, “Bugün 2012-2013 egitim ögretim yilini tamamliyoruz. Ögrencilerimiz birazdan karnelerini alacaklar. Bu gün binlerce ögrencimiz karnelerini eline alacak, ilk önce karnenin sol tarafina bakacak bir kismi sevinecek, bazilari da biraz hüzünlenecek. Velilerimizin çogu da ilk önce karnenin sol tarafina bakacak. Evet, karnenin sol tarafi önemli. Ögrencilerimizin Matematik, Türkçe, fizik, kimya derslerinden sinavlardaki performansinin degerlendirildigi, akademik basarilarinin ölçüldügü bölümdür sol taraf. Genellikle sol tarafin notlarina göre ögrencilerimizi basarili ya da basarisiz olarak degerlendiriyoruz. Karnelerimizin bir de sag tarafi var. Çogu zaman oraya göz atip geçeriz. Çocuklarimizi diger çocuklardan ayiran özelliklerinin yer aldigi, onlarin nasil bir kisilik özelligine sahip olduklarini belirten, biz egitimcilerin de çogu kez gerçekleri degil temennilerimizi yansitan pek iyilerle dolu olan bölüm. Karnenin sag tarafini ihmal ettigimiz zaman egitim sistemimiz sinav odakli hale geliyor. Basarinin birtakim grafik ve rakamlarla ölçülmesi, ögrencilerimizi hayatin gerçeklerinden kopuk, temel degerlerimizden habersiz hale getiriyor. Sadece sayisal verilerle basarisini ölçerek mezun ettigimiz ögrenciler, yarin temel degerlerden yoksun meslek sahibi oldugunda sayilar hiçbir deger ifade etmiyor. Bütün çocuklarimiza ve ögretmenlerimize hayirli, saglikli, mutlu bir tatil dönemi diliyor, saygilar sunuyorum”dedi.
Vali Murat Koca’da, “2012-2013 egitim-ögretim yilinin sonuna gelmis bulunuyoruz. Biraz sonra ögrencilerimiz karnelerini alacaklar. Karneler sadece ögrencilerin derslerdeki basari durumunu degil, ayni zamanda anne babalarin, ögretmenlerin onlarla ne ölçüde ilgilendigi, onlara ne ölçüde destek oldugu hakkinda fikir veren birer ayna niteligindedir. Çocuklarin karnelerindeki notlari onlarin yil içinde derslerde gösterdikleri performansin göstergesidir. Onlarin degerinin, kisiliklerinin ölçütü asla degildir. Anne-babalar çocuklarinin karnelerinde iyi notlar görmek isterler. Bu her zaman mümkün olmayabilir. Anne babalar olarak çocuklarin özgüvenini zedeleyecek davranislardan kaçinmaliyiz. Çocuklar üzerinde yikici etkiler olusturacak tepkiler yerine, yapici, destek olan, tesvik edici yaklasim göstermeliyiz. Cesareti kirilmis, özgüveni zedelenmis bir çocugun hayati boyunca hatirlayacagi olumsuz etkiler, telafisi her zaman mümkün olan karne notlarindan daha önemlidir. Ögrencilerimizin bu tatil dönemini dinlenmenin yani sira kitap okuyarak, zamanlarini kültür, sanat ve spor aktiviteleriyle degerlendirerek geçirmelerini diliyorum. Tüm ögretmenlerimize, ögrencilerimize ve velilerimize saglikli, mutlu bir tatil diliyorum.”dedi.
Konusmalarin ardindan Anadolu Saglik Meslek Lisesi Ögrencileri folklor gösterisi ve 1.sinif ögrencilerinin siir okumasiyla devam etti. Program sonunda siniflara geçilerek ögrencilere karneleri dagitildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284