Demir Bileklerden Kuntoğlu’na Ziyaret

Ankara’da 9-10 Aralıkta “Güçlü Bilekler Güçlü Gençler” temasıyla düzenlenen Türkiye Genç Erkekler Bilek Güreşi Şampiyonasında 55 kg’da engelli kategorisinde yarışan ve Türkiye 2.’si olan Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Kemal Pınar ile 65 kg’da mücadele ederek il birincisi olan Seyithan Çiftçi, Okul Müdürü Muhammet Ali Fatih, Beden Eğitimi Öğretmeni Seyhan Selağzı ve Antrenör Ali Yumru ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nu ziyaret etti.

Demir Bileklerden Kuntoğlu’na Ziyaret

Türkiye genelinde gençlerde sporu teşvik etmek, bir spor dalı olarak fazla bilinmeyen ata sporu olan bilek güreşini gençlere tanıtmak, sevdirmek, yetenekli sporcuları tespit etmek, spor dünyasına kazandırmak, engelli başarılı sporcuları bulmak ve başarılı olanları ödüllendirmek amacıyla düzenlenen gençler ve büyükler bilek güreşinde 55 kg’da engelli kategorisinde yarışan ve Türkiye 2.’si olan Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Kemal Pınar ile 65 kg’da mücadele ederek il birincisi olan Seyithan Çiftçi İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nu ziyaret etti.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, engelli kategorisinde mücadele eden ve Türkiye 2.’si olan Kemal’i ve 65 kg’da yarışarak il birincisi olan Seyithan Çiftçi’yi tebrik etti. Başarmak isteyen herkesin azmi karşısında hiçbir engelin duramayacağının altını çizen Kuntoğlu, buna Kemal’in elde ettiği başarıların en güzel örnek olduğunu ifade etti. Kuntoğlu, “Spor engelli öğrencilerimizi hayata bağlayan ana unsurlardan bir tanesidir. Kemal’in ve Seyithan’ın elde etmiş olduğu başarı sadece onu değil ailesini, öğretmelerini ve bizleri çok mutlu etmiştir. Azminden ve örnek oluşundan dolayı öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyorum” dedi.

İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu sporun hayat boyu sürdürülerek gündelik yaşamın bir parçası olması gerektiğini belirterek gençlikte yapılan spor faaliyetlerin karşılığının daha büyük ödüller getirdiğini vurguladı. Kuntoğlu, “Hangi işi yaparsanız yapın, sürekli ve disiplinle yapılan işin bir anlamı vardır. İşinizi sürekli yaparsanız, hayat tecrübeniz birikime dönüşerek daima başarılı olursunuz” diye konuştu.

Ziyaret, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nun başarılı öğrencileri ödüllendirmesi ve günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284