Karaman`in Ilk Yabanci Yatirimi Süperpak Ambalaj Fabrikasi Törenle Açildi

Avusturya merkezli MM Packacing ve Süperpak Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.S ortakliginda kurulan Karaman Süperpak Ambalaj Karton Fabrikasi, düzenlenen törenle hizmete açildi. Fabrika, Karaman`a kurulan ilk yabanci yatirim olma özelligini tasiyor.

Karaman`in Ilk Yabanci Yatirimi Süperpak Ambalaj Fabrikasi Törenle Açildi
Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan fabrikanin açilis törenine Ekonomi Bakan Zafer Çaglayan, Ilimiz Valisi Süleyman Kahraman, Milletvekili Mevlüt Akgün, Belediye Baskani Kamil Ugurlu, Il Emniyet Müdürü Lüftü Sönmez, MM Packaging CEO'su Wilhelm Hörmanseder, MM Packaging Türkiye Sorumlusu Atilla Çallioglu ile davetliler katildi. Törenin açilis konusmasini yapan MM Packaging Türkiye Sorumlusu Atilla Çallioglu, ilk yatirimlarinin 2008 yilinda Izmir Torbali'da kurula tesis oldugunu belirterek, “Bugün burada Türkiye'deki 3. yatirimimizi gerçeklestiriyoruz. 2012 yilinda Gaziantep'e, 2014 yilinda ise Istanbul'a kuracagimiz fabrikalarla Türkiye'de yatirim sayimizi 5'e çikaracagiz. MM Packaging olarak Türkiye'deki 2014 hedefimiz 80 Milyon Euro yatiim hacmi, 100 Milyon Euro satis hacmi, Türkiye'deki ambalaj sanayide yüzde 20'lik pay ve 650 çalisan sayisidir” dedi.
MM Packaging CEO'su Wilhelm Hörmanseder ise MM Grup olarak çalisanlarinin tek düsüncesinin karton ve ambalaj üretmek oldugunu ifade ederek, "Karton ve ambalaj sektöründe MM Grup, hem Avrupa'nin hem de Avrupa disinin sektör devidir. Avusturya merkezli bir sirket olmasina ragmen satisinin yüzde 95'ini Avusturya disina yapmaktadir. Son 20 yildir ise Türkiye'nin önemi giderek artiyor. Burasi çok çekici bir pazar haline geldi. Burada adeta kendimi evimde gibi hissediyorum" seklinde konustu.
Son olarak kürsüye gelen Ekonomi Bakan Zafer Çaglayan ise Türkiye'de son yillarda yabanci yatirimin artan bir ivmeyle devam ettigini dile getirerek, “Bir yatirimci bir ülkeye yatirim yaparken bugününe yapmaz. Gelecegine yatirim yapar. Bugün burada hizmete açacagimiz yatirim kisa vadeli degil, Türkiye’de oldukça artarak devam edecek bir yatirimdir. 1923'den 2002'ye kadar olan yabanci yatirim miktari 14,5 milyar dolar iken, 2003'den günümüze kadar olan yabanci yatirim miktari ise 105 milyar dolari geçmistir. Yani 80 yilda yapilan yatirimin kati bir yatirim 9 yil içinde yapilmistir. Son 10 yilda yapilan toplam yatirim ise 180 milyar dolari geçmistir ve bunun yüzde 80'i Avrupa kaynaklidir. Sirf bu yilin ilk 9 ayinda ülkemize yapilan yatirim 10,9 milyar dolari bulmustur. Bu geçen yilin tamaminda yapilandan daha fazla bir yatirimdir” dedi.
DÜNYANIN EKONOMIK EKSENI KAYDI
Son yillarda Avrupa ve gelismis ülkelerde yasanan krizini ardindan dünya ekonomisinde eksenin kaydigini da dile getiren bakan Çaglayan, “Eskiden eksen gelismis 7 ülke yönündeydi. Ancak son yasanan küresel krizlerin ardindan ibre gelismekte olan Türkiye, Brezilya, Hindistan ve Çin gibi ülkelere dönmüstür. 10 yil içinde dünya ekonomisinin nabzi bu cografyada atmaya baslayacak” seklinde konustu.
CUMHURIYET TARIHI'NIN IHRACAT REKORUNU KIRACAGIZ
2012'de bazi illere verilen tesviklerin sona erecegini ancak yeni ve daha verimli bir tesvik sisteminin hayata geçirilecegini dile getiren Bakan Çaglayan, “Bu yil yapilan yatirim ve ihracat rakamlarini ele alirsak Cumhuriyet tarihinin ihracat rekorunu kiracagimizi söyleyebilirim. Bunda yabanci yatirimcilar kadar bizim is adamlarimizin katkisi yadsinamaz” seklinde ifade etti.
Konusmalarin ardindan Bakan Çaglayan ve protokol üyeleri kurdele keserek fabrikayi hizmete açti. Açilis sonrasinda bir süre fabrikayi gezen Bakan Çaglayan, yetkililerden fabrika hakkinda bilgi aldi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284