Ahilik Haftasi Etkinliklerle Kutlandi

Ahilik Haftasi, Karaman`da düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandi.

Ahilik Haftasi Etkinliklerle Kutlandi

Kutlamalar kapsaminda ilk önce Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birligi Baskani Bayram Uysal, Cumhuriyet Parki'nda Atatürk anitina çelenk koydu. Baskan Bayram Uysal ile Ticaret Il Müdürü Yusuf Ari’nin yaptiklari konusmanin ardindan Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Edebiyat Fakültesi Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Idris Nebi Uysal da Ahilik kavraminin ortaya çikisi hakkinda bilgiler verdi. Yilin Ahisine Ahilik cübbesi Karaman Valisi Murat Koca tarafindan giydirildi. Her mesleki alanda ahi seçilenlere Ahilik belgeleri takdim edildi. Son olarak ise terzi kalfasi Ahi Evran zamanindaki gibi Ahilik teskilatindan icazet alinarak ustaliga yükseldi. Kutlamalar katilanlara ve vatandaslara pilav ve ayran ikram edildi.
Karaman Valisi Murat Koca konusmasinda, “Hayatimizin her yerinde bizimle beraber olan meslek gruplari teskil etmekte. Yedi yirmidört tabir ettigimiz mesleklerimiz icra edilmektedir. Firinindan, bakkalindan bütün meslek dallarindaki arkadaslarimizla beraberiz. Esnafimizin Ahilik Haftasi'ni kutluyorum. Esnafimiza bol kazançli günler diliyorum” dedi.
Ahilik Haftasi kutlamalari Ismet Pasa Caddesi'nde mehteran takimi esliginde yapilan yürüyüsle son buldu. Ahilik Haftasi kutlamalarina Karaman Valisi Murat Koca'nin yani sira Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan ile daire müdürleri ve vatandaslar da katildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284