Bayram Hatirlanmaktir, Bayram Kucaklasmadir

Acisiyla tatlisiyla bir Onbir ayin Sultani, bolluk, bereket ve huzur ayi Ramazan’i ugurlarken, kirginliklarin, küskünlüklerin son bulmasini diledigimiz bir bayrami daha karsilamaya hazirlaniyoruz. Ramazan bayraminin öncelikle ülkemize, Karaman’a ve tüm Islam alemine, huzur, baris ve kardeslik getirmesini diliyor, tüm okurlarimizin bayramini kutluyoruz. Iyi bayramlar

Bayram Hatirlanmaktir, Bayram Kucaklasmadir
VALI KOCA: BAYRAMI SADECE KENDIMIZ VE AILEMIZ IÇIN YASAMAMALI,
ÇEVREMIZLE DE BAYRAM SEVINCINI PAYLASMALIYIZ
Ilimiz Valisi Murat Koca, Ramazan Bayrami nedeniyle yayinladigi mesajinda, bayrami sadece kendimiz ve ailemiz için yasamamali, çevremizdeki insanlarla da bayram sevincini paylasmaliyiz dedi.
Vali Koca, “Saglik ve esenlik içerisinde Ramazan Ayini milletçe idrak ederek, birlik ve beraberligimizi gösterme imkânini veren bir Ramazan Bayramina daha ulasmanin huzur ve mutlulugunu yasiyoruz. Bayramlar sevgi ve kardeslik, birlik ve beraberlik, yardimlasma ve dayanisma duygularinin en coskulu bir sekilde ortaya çiktigi günlerdir. Bayramlar bireyleri ayni düsünce ve duyguda bulusturmakta, gönülleri yakinlastirarak kisisel çekismelerin, darginklilarin ve kirginliklarin unutulmasina, kardeslik ve iyilik duygularinin yesermesine vesile olmaktadir. Bu özel günleri dayanisma ruhumuzu pekistirecek bir firsat olarak görmeli, bu bayrami sadece kendimiz ve ailemiz için yasamamaliyiz. Çevremizdeki yoksullari, hastalari, öksüz ve yetimleri, düskün ve yaslilari, engellileri, sehit ailelerini ve gazilerimizi, ilgiye muhtaç herkesi ziyaret ederek onlarla bayram sevincini paylasmaliyiz. Bu duygu ve düsüncelerle tüm Karamanli hemserilerimin ve aziz milletimizin Ramazan Bayramini gönülden tebrik ediyor, daha nice bayramlara hep birlikte sevdiklerinizle, saglik, huzur ve mutluluk içerisinde erismeyi temenni ediyorum. "dedi
MILLETVEKILI VE TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU BASKANI ELVAN:
“TÜM INSANLARIN BAYRAM SEVINCINI YASAMASI EN BÜYÜK DILEGIMIZDIR”
Ilimiz Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Lütfi Elvan, Ramazan bayrami nedeniyle yayinladigi mesajinda, “Hosgörüye, mütevazilige, vicdani ve insani hassasiyetlere belki de herzamankinden daha fazla ihtiyaç hisseder oldugumuz günümüzde, yeni bir heyecan ve mutlulukla idrak ettigimiz Ramazan bayraminin tüm müslümanlar için derin manalar içeren günler oldugu muhakkaktir. Bayramlarin hususiyle dini bayramlarimizin, insanlarin birbirleriyle olan iliskilerinde daha bir hassas ve anlayisla davrandigi, küskünlüklerini unuttuklari, baristiklari, kardesçe kucaklastiklari günler oldugu bilinen bir gerçektir. Söz sultanlarinin ifade ettikleri gibi ülkemizin üzerine gün dogdugunda, bütün günah ve hatalarin affedildiginde gerçek bayram sevincini yasayacagimizinda farkindayiz. Kalbimizde ve dilimizde terennüm ettigimiz bu duayi kabul buyurmasi ve bizlere gerçek bayram sevincini yasatmasi için her daim yüce yaraticiya yalvarmaktayiz.
Bu bayram gününde de özellikle terör sebebiyle ocagina ates düsen, gurbette hasretlik çeken, vatanlarindan ve evlerinden sürülen, felaketlerle imtihan olan hâsili hangi sebeple olursa olsun darda kalan bütün inananlarin da bayram sevincini yasamasi en büyük dilegimizdir.
Bu duygu ve düsüncelerle Ramazan bayraminin ülkemiz ve milletimiz basta olmak üzere tüm müslüman âlemine ve insanliga huzur, baris ve mutluluk getirmesine vesile olmasini diler, tüm Karamanli hemserilerimin ve milletimizin bayramini tebrik ederim” dedi.
REKTÖR GÖKMEN: “BAYRAM SEVINCINI PAYLASMAYI IHMAL ETMEYELIM”
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Ramazan Bayrami dolayisiyla mesaj yayinladi. Rektör Gökmen mesajinda su ifadelere yer verdi:
“Toplumsal birlikteligimizin saglandigi, kültürel degerlerimizin hatirlandigi, hosgörünün ve iyiliklerin yogun olarak yasandigi Ramazan Bayramina erismenin mutlulugu içindeyiz.
Ortak düsünce ve degerlerde hepimizi bulusturan bayramlarda, barisin ve hosgörünün sürekli kilinmasi, darginliklarin ve kirginliklarin unutulmasi, birlik ve dayanismamizin artirilmasi, en anlamli hedeflerimizdendir. Üniversitemizde bayram güzelliklerinin sadece belirli günlerde sinirli tutulmayarak, hayatimizin diger dönemlerinde de yasanir olmasi, önemli bir toplumsal görev olarak degerlendirilmektedir. Bu düsüncelerle üniversitemiz mensuplarinin, ögrencilerimizin, degerli ailelerinin, tüm Karaman halkinin ve ulusumuzun Ramazan Bayramini kutlar; bayrami saglik, huzur ve mutluluk içerisinde geçirmelerini dilerim.”
AK PARTI IL BASKANI KERIM DERELI:
“BAYRAMLAR KARDESLIGIN, DAYANISMANIN BIRLIK VE BERABERLIGIN TAZELENDIGI GÜNLERDIR”
AK Parti Il Baskani Kerim Dereli’de yayinladigi mesajinda, “Her türlü dayanisma ve yüce duygunun tezahür ettigi, sevgi, baris, dostluk ve kardeslik duygularinin yogunlastigi, darginlarin baristigi, kucaklasmanin yasandigi bir Ramazan Bayramina daha erismenin mutlulugunu yasiyoruz. Gönüllerimiz bir yandan bayram coskusuyla dolarken, diger yandan dünya üzerinde bayrama buruk gönüllerle giren insanlarin hüzün ve acilarini da ayni sekilde yüreklerimizde tasiyoruz. Millet olarak, bu insanlarin yasadigi acilara, bu insani trajedilere kayitsiz kalmamiz, bunlari görmezden gelmemiz düsünülemez. Yüzyillarca baris ve adalete öncülük eden Türkiye, ne mutlu ki, günümüzde de yasanan hiçbir insani drama seyirci kalmiyor; dünyanin neresinde olursa olsun yoksul ve mazlum halklar için bir umut ülkesi olmayi sürdürüyor. Unutmayalim ki, bayramlar kardeslik iklimini, dayanisma ruhunu, birlik ve beraberligimizi tazeleme günüdür. Bayramlarimizi bireysellestirmek, bu günleri yalnizca tatil vesilesi kilmak, bizim kültürümüze ve bayramin ruhuna aykiridir. Onun için vatandaslarimizdan özellikle rica ediyorum: Bayram sevincimizi, yaslilarimizla, yoksul ve düskünlerimizle de paylasmayi asla ihmal etmeyelim, sevinçte de kederde de onlarla birlikte oldugumuzu gösterelim. Ayni sekilde, sehitlerimizin yadigarlarini, ailelerini, çocuklarini, kahraman gazilerimizi, yetimlerimizi de unutmayalim. Bu düsüncelerle vatandaslarimizin, tüm teskilat mensuplarimizin Ramazan Bayramini kutluyor, bayramin tüm insanliga bolluk, bereket, baris ve huzur getirmesini diliyorum” dedi.
AK PARTI MERKEZ ILÇE BASKANI GÜNGÖRER:
“KARAMAN HALKININ BAYRAMI KUTLU OLSUN”
AK Parti Merkez Ilçe Baskani Celalettin Güngörer bayram nedeniyle yayinladigi mesajinda, “Rahmet ve bereket ayi olan ramazan ayinin sonuna gelerek bayrama ulasmanin sevincini yasiyoruz. Bayramlar, birlik ve beraberlik duygularinin pekistigi, insan olmanin güzelliklerinin yasandigi, kirginliklarin unutulup, dostluk ve sevgiyle gönüllerin birbirine yakinlastigi, karsilikli sevgi ve sayginin gelistigi müstesna günlerdir. Hemsehrilerimiz her Ramazan da oldugu gibi yine bu Ramazanda da birlik ve beraberligini, yardimlasma ve dayanismanin en güzel örnekleriyle göstermistir. Ramazan ayi boyunca sergilenen bu güzel hasletler bayramla birlikte çok daha büyük bir anlam kazanmaktadir. Bu anlamli bayramin Karaman halki için, teskilat mensuplarimiz için dostluk ve barisa, sevgi ve kardeslige vesile olmasi temennisiyle, tüm hemserilerimin ve Islam Âlemi’nin Ramazan Bayrami’ni tebrik ediyor, saglik, mutluluk ve huzur içerisinde nice bayramlar diliyorum” dedi.
MILLI EGITIM MÜDÜRÜ AKSOY: BAYRAM SEVINCIMIZ HIÇ EKSILMESIN”
Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy, Ramazan bayrami nedeniyle yayinladigi mesajinda, “Rahmet yagmurlarinin üzerimize sagnak sagnak yagdigi Ramazan ayini buruk bir sekilde ugurlarken, sonundaki Bayram’a kavusmanin sevinci içerisindeyiz. Gönüllerimizin manevi hazla costugu, sosyal yardimlasma ve dayanismanin zirveye çiktigi, Mübarek Ramazan ayini Karaman halkimizin en iyi sekilde degerlendirdigine sahit olmanin mutlulugu içerisindeyim. Toplumsal dayanismanin en güzel örneklerini sunarak hayirsever vatandaslarimizin, ihtiyaç sahiplerine yardim elini uzattigina sahit olduk. Bu yardimlasma ve dayanisma örneginin bundan sonra da artarak devam edecegi ümidindeyim. Çünkü toplumsal huzurun saglanmasi, o toplumdaki bütün bireylerin mutlu olmasiyla saglanacagi kanaatindeyim. Bayramlar da sevinçlerin paylasilip, ziyadelestigi günlerdir. Simdi sevinçleri, mutluluklari tüm insanlik âlemi ile paylasma zamani. Bayramin dünya baris ve huzuruna, ülkemizin birlik ve bütünlügüne vesile olmasini dilerim. Cennet vatanimizi bize emanet eden sehitlerimiz ve ebediyete irtihal eden gazilerimizin ruhlari sâd olsun. Dostlugu, sevgiyi ve gelecegi... Asimizi, ekmegimizi, soframizi… Hüznümüzü, acimizi, yalnizligimizi paylastigimiz Karamanli hemserilerimin okul müdürlerimizin, ögretmenlerimizin, egitim çalisanlarimizin ve ögrencilerimizin Mübarek Ramazan Bayramini tebrik eder, sevgi ve saygilar sunarim” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284