Beden Egitimi Ve Spor Yüksekokulu Mezuniyet Töreni

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu mezuniyet töreni yapildi.

Beden Egitimi Ve Spor Yüksekokulu Mezuniyet Töreni

Üniversitenin Saglik, Kültür ve Spor Daire Baskanligi Konferans Salonu’nda 4 Haziran 2013 Sali günü gerçeklestirilen törene KMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Yildirim, Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selahattin Akpinar, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Abdullah Kaya ile üniversitenin akademik ve idari personeli, mezunlar ve aileleri katildi. 
Yrd. Doç. Dr. Selahattin Akpinar: “Basari Için Ömürlerinin Bir Bölümünde Bedel Ödemeyenler, Basarisizliklarinin Bedelini Bir Ömür Boyu Öderler “
Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selahattin Akpinar, yaptigi açilis konusmasinda Yüksekokul hakkinda katilimcilara bilgi verdi. Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulunun Selçuk Üniversitesi bünyesinde 1998 yilinda kuruldugunu belirten Akpinar, bu yil 11. mezuniyet törenlerini gerçeklestirdiklerini vurguladi. Yrd. Doç. Dr. Selahattin Akpinar, 2012-2013 egitim-ögretim yili itibariyle Beden Egitimi ve Spor Ögretmenligi bölümünde 241, Spor Yöneticiligi bölümünde 75 ögrencinin bulundugunu kaydetti. Akpinar, “Bugün diplomalarini verecegimiz 54 yeni mezunumuzla birlikte Yüksekokulumuzun mezun ettigi ögrenci sayisi 524 olacaktir.“ diye konustu.
Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesinde 65 milli sporcunun ögrenim gördügüne dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Akpinar, Yüksekokul olarak elde ettikleri basarilari anlatti. Akpinar “Yalnizca üniversitelerarasi spor müsabakalarinda kazandigimiz basarilari anlatsak mezuniyet törenimizin süresini asariz.“ dedi. Yrd. Doç. Dr. Selahattin Akpinar, kazandiklari ödüllerin bir kismini mezuniyet töreni öncesi fuaye alaninda sergilediklerini sözlerine ekledi.
Akpinar, ögrencilerine tavsiyelerde de bulunarak, çalismaktan korkmamalarini, dürüst ve ahlakli olmalarini söyledi. Yeni mezunlara ülkeleri için yapacaklari çok seylerinin oldugunu belirten Yrd. Doç. Dr. Akpinar söyle konustu: “Basari için ömürlerinin bir bölümünde bedel ödemeyenler, basarisizliklarinin bedelini bir ömür boyu öderler.“
Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selahattin Akpinar basta ögrenciler ve aileleri olmak üzere Yüksekokul ögretim elemanlarina tesekkür ederek, yeni mezunlara “Yolunuz açik, basariniz daim olsun.” diyerek konusmasini bitirdi.
Mezuniyet töreninde Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu 4. sinif ögrencilerini anlatan sinevizyon gösterisinin ardindan, Serhan Nergis ve Fatih Nazli’nin gitar ve baglamayla birlikte sunduklari müzik dinletisi yeni mezunlari costurdu. Sarkilara hep bir agizdan eslik eden yeni mezunlar halay çekip gönüllerince eglendiler.
Prof. Dr. Ahmet Yildirim: “Üniversite olarak Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulumuzun basarilariyla gurur duyuyoruz”
KMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Yildirim, dereceye giren ögrencilerden birinci Yakup Aslanoglu, ikinciligi paylasan M. Fatih Çirak ve Safiye Yalçintürk ile üçüncü olan Yünsel Çulfa’ya belgelerini takdim etti.
Prof. Dr. Yildirim yaptigi konusmada gençlerin gözlerindeki isiltinin kendisini çok mutlu ettigini belirterek, “Üniversite olarak Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulumuzun basarilariyla gurur duyuyoruz.“ dedi. Yildirim konusmasina söyle devam etti: ”Dünyaya bir kez daha gelecek olsam Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulunda ögrenim görmek ve mezun olduktan sonra bu alanda akademisyen olmak isterdim. Hem spor yapip hem saglikli yasayarak geçimini elde etmek hos bir sey.”
Mezuniyet kütügüne plakasini çakan okul birincisi Yakup Aslanoglu konusmasinda basarili olmasini saglayan ailesine ve hocalarina tesekkür etti. Aslanoglu, “4 yilimi geçirdigim üniversitemde bugün sevinci ve hüznü bir arada yasiyorum.“ dedi.
Tören, Yüksekokul ögretim elemanlari tarafindan mezunlara diplomalarinin verilmesi ve mezunlarin kep atmasiyla sona erdi.
“En Baba” Mezun Hüseyin Ardiç
Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu mezunlari arasinda en dikkat çeken isim Hüseyin Ardiç oldu. Ardiç, mezuniyet törenine 7 aylik oglu Mustafa Emir ve esi Ayse Gülay ile katildi.
Iki yillik evli oldugunu söyleyen Ardiç, “Hem okuluma devam ettim, hem futbol oynayarak hayatimi kazandim. Baba olmanin sorumluluguyla bugün mezun olurken daha fazla gururluyum. Mezuniyetimin oglumda anlamli bir ani olarak kalmasini istiyorum. “ seklinde konustu.
Hüseyin Ardiç Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu ögretim elemanlarina da desteklerinden dolayi tesekkür etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284