Bölgesel Kalkinmada Üniversitelerin Rolü Tartisildi

Yüksekögretim Kurulu Baskanligi (YÖK) tarafindan ilki Bingöl Üniversitesinde düzenlenen Üniversitelerin Bölgesel Gelismeye Katkisi Odakli Degerlendirme Toplantisi’nin ikincisi Ordu Üniversitesinde gerçeklestirildi.

Bölgesel Kalkinmada Üniversitelerin Rolü Tartisildi

YÖK Baskani Prof. Dr. Yekta Saraç’in baskanliginda Ordu Üniversitesi Senato Salonunda gerçeklestirilen toplantiya YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Hasan Mandal, Prof. Dr. Abdullah Çavusoglu ve Baskan Danismani Prof. Dr. Sezer Sener Komsuoglu'nun yani sira evsahibi üniversitenin rektörü Prof. Dr. Tarik Yarilgaç, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Yildirim ile 25 üniversitenin rektörleri katildi.
Kurumsal Farklilik ve Sehirle Bütünlesme
Bölgesel Gelismede Üniversitelerin Rolü toplantisinda YÖK Baskani Prof. Dr. Saraç, üniversitelerin misyonlarini tekrar gözden geçirerek tek tipten uzak, kurumsal farklilik ve çesitlilige yönelmeleri gerektigini belirtti. Prof. Dr. Saraç, yüksekögretim kurumlarinin bulunduklari sehir ve bölgelerle bütünlesmelerinin önemine dikkat çekerek üniversitelerle yapilan toplantilar sonrasi Kalkinma Bakanligi ile is birligi halinde sistematik bir degerlendirme sürecinin baslatilacagini ifade etti.
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin Bölgeye Katkisi
Bölgesel gelismede üniversitelerin rolünün degerlendirildigi toplantida üniversite rektörleri de teker teker söz alarak kurumlarinin bölgesel gelisme çerçevesinde yaptiklari faaliyetleri ve projelerini anlatti. Toplantiya Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) adina rapor sunan Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Yildirim ise üniversitenin Karaman’in kurum kültürüne yaptigi katkiya deginerek bölgenin ihtiyaçlari dogrultusunda üniversitede açilan bölüm ve programlar hakkinda bilgi verdi. Prof. Dr. Yildirim, üniversite tarafindan düzenlenen sempozyumlar, kazanilan ödül ve basarilar, gerçeklestirilen bilimsel arastirma ve projeler ile verilen egitimlerle ilgili paylasimda bulunarak üniversite-sanayi isbirligi çalismalarina degindi. Toplantida, Karaman-TEKNOKENT, Karaman-ISGEM ve Karaman Lojistik Merkezi’nin kurulus asamasinda üniversitenin katkisina dikkat çeken Prof. Dr. Yildirim, Üniversite-KOSGEB isbirligine de vurgu yapti. Üniversite tarafindan yakin gelecekte planlanan protokoller ve olusumlar hakkinda da görüs bildiren Prof. Dr. Yildirim, Karamanogullari Beyligi Sempozyumu ile 3. Un, Bulgur ve Bisküvi Sempozyumunun yani sira Gida Serbest Bölgesi olusturma çalismalarindan bahsetti. Prof. Dr. Yildirim ayrica Yüksekögretim Kurulu Baskanligindan özellikle Bilim Sanayi ve Teknoloji Il Müdürlügü, Tarim Il Müdürlügü, KOSGEB, OSB gibi kurumlarin sektörle ilgili bürolarinin üniversite kampüslerinde bulunmasini saglayacak düzenlemelerin yapilmasi talebinde bulundu.
Yaklasik alti saat süren toplanti sonrasi YÖK Baskani Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, YÖK Yürütme Kurulu üyeleri ve 27 üniversitenin rektörleri rektörlük binasinda verilen kokteylde bir araya geldiler. Toplanti, gezi organizasyonuyla sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284